Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

torbiel jajnika

Polecane posty

Gość gość

jestem zalamana,wlasnie dowiedzialam sie i za 3 mce mam kontrole.nie mialam zadnych dolegliwosci,rutynowa kontrola,a torbiel ponad 3 cm:( mam brac regevidon ale to za 3 tyg bo wtedy zaczyna mi sie okres..boje sie ze do tego czasu torbiel mi urosnie...czy mozna brac jakis inny lek od "teraz"?martwie sie i zastanawiam sie czy isc do innego lekarza..ktoras przez to przechodzila?

Gość gość
Zapewne to nic innego, jak pecherzyk który nie pękł podczas owulacji, wchłonie się samoczynnie, można brać duphaston albo luteine

Gość gość
ale duphaston czy luteine mozna brac tak po okresie czy od pierwszego dnia cyklu?okropnie martwie sie

Gość gość
Można zacząć w dowolum dniu cyklu w takim przypadku, jednak te leki są na receptę

Gość gość
czyli jednak musze isc do innego lekarza bo to czekanie na okres i dopiero przyjmowanie regevidonu mnie "wykonczy':( dziekuje i prosze o wasze doswiadczenia

Gość gość
moze ktos jescze mnie pocieszy?

Gość gość
Mialam torbiele na obu jajnikach, wykryte podczas ciąży. Jeden 6cm a drugi 10. Oba usunięte podczas cesarki. Większy niestety razem z jajnikiem.

Gość gość
zrob markery nowotworowe. uprzedzajac krzykaczy - lepiej dmuchac na zimne. ja mialam torbiel 3,5cm na 3. ryczalam jak glupia bo miala strukture lita i unaczynienie a to zazwyczaj wskazuje ze zwykla torbiela nie jest tylko nowotworem. robilam markery i wskaznik roma. niedawno przeszlam laparoskopie a torbiel nic nie urosla. okazalo sie ze to potworniak. trzymam kciuki, laparoskopia to nie koniec swiata, ja mialam zabieg rano a nastepnego dnia wypis. prawie nic nie bolalo a narkoza to najprzyjemniejsza rzecz jaka przezylam

Gość gość
wez mnie nie strasz z tymi markerami....boje sie...

Gość gość
dzis jestem umowiona na wizyte ale nie spalam cala noc i boje sie ze to najgorse...ze zostawie na swiecie moja corcie....:(

Gość gość
torbiel ma 6,5 cm na 4 cm....jestem zalamana...regularnie badam sie a tu wyszlam z taka diagnoza:( dostalam antybiotyk i czopki doo******cze na 5 dni...czy myslicie ze taka wielka torbiel sama sie w chlonie?mam za mc przyjsc na kontrole ale nie spie po nocach bo martwie sie

Gość gość
szkoda ze jestem tu sama

Gość gość
Gość z 16:54 miałam identyczne wymiary torbieli nie brałam żadnych leków i wchłonęła się sama. Myślałam że umrę na zawał i z tego strachu nie bylam przez 10 miesięcy na USG ale w końcu musiałam iść bo miałam zaczynać stymulację i okazało się że po torbieli nie ma śladu

Gość gość
dopiero teraz weszlam tu..to ja autorka,dziekuje za pocieszenie,a w jakim czasie sie wchlonela?ja od kad dowiedzialam sie chodze nieprzytomna i cala w strachu,mialam 3 antybiotyki i jutro koncze czopki,za 3 tyg.kontrola,w tej chwili jestem przerazaona...

Gość gość
Wszystko zależy od tego jaka to torbiel. Czynnościowa (przetrwały pęcherzyk) powinna zareagować na leki. Gorzej jeśli jest endometrialna (tzw.czekoladowa).

Gość gość
zawsze mialam okres regularny co 28 dni,jak w zegarku plus minus 2 dni dopiero teraz w 17 dc dostalam okres i zaraz po okresie polecialam do gina i tu torbiel..mam male dziecko i okropnie sie boje...

Gość gość
Nie panikuj, takie torbiele to bardzo częsta przypadłość. Sama miałam na prawym jajniku, 4,8cm/5,5 cm i po miesięcznej kuracji Orgametrilem nie było juz śladu. Panikujesz tak, jakbyś miała umierać :-)

Gość gość
hej...no w syumie tak sie czuje jakbym miala umierac:) nigdy nie mialam takiej przypadlosci i dlatego panikuje,ale dzieki za cieple slowa i humor:)

Gość gość
I co z ta torbielką? Nic nie piszesz, mam podobny problem

Gość gość
witam jest tu ktoras z was co miala usuniety lewy jajnik... mialam operacje w czerwcu guz 9cm na lewym jajniku i zostal on usuniety wraz z jajnikiem.minelo juz 6 miesiecy a ja dalej nie moge zajsc w ciaze... a tak bym chciala.miec drugie dziecko.. czy jest jakas szansa...

Gość gość
u mnie miala 5 cm i po luteinie 100 wchłoneła się :-) uniknełam skalpela,uratowała mnie infekcja po wyrwaniu zęba a tu szokk.

Gość gość
Jakie miałyście objawy torbieli?

Gość gość
W SUMIE ZADNE...