Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odszkodowanie po wypadku w pracy

Polecane posty

Gość gość

Witam 5 miesięcy temu miałem wypadek w pracy w wyniku czego doznałem następujących urazów : *Otwarta rana powłok głowy *Złamanie kości sklepienia czaszki *Zwichniecie stawu obojczykowo bankowego prawego Informacje jakie znalazłem w internecie na temat ile procent uszczerbku na zdrowiu: 1. Uszkodzenie powłok czaszki (bez uszkodzeń kostnych): a) znaczne uszkodzenie powłok czaszki, rozległe, ściągające blizny - w zależności od rozmiaru 5-10% 2. Uszkodzenie kości sklepienia i podstawy czaszki (wgłębienia, szczeliny, fragmentacja) - zależnie od rozległości uszkodzeń 5-10% 3. Zwichnięcie stawu obojczykowo-barkowego lub obojczykowo-mostkowego - w zależności od ograniczenia ruchów, upośledzenia zdolności dźwigania i stopnia zniekształcenia 5-25%(prawy) Czy to oznacza że minimalnie powinienem mieć wyliczone 15% uszczerbku na zdrowiu?

Gość gość
Dokładnie tak jak myślisz, najniższe składowe z jakich się wychodzi to 5% w zależności od rozległości uszkodzeń, a więc min 15% , a max 45%

A z czyjej winy był ten wypadek. Opisz coś więcej, bo może się okazać że tu jest gra o bardzo duże w porównaniu do tego co wyliczyłeś odszkodowanie z OC zakładu firmy o którym nawet nie pomyślałeś. jak by co to pisz na popeye81@gmail.com