Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Planszówki

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy czy kojarzycie jakieś fajne gry planszowe w klimacie grzybobrania?

Gość gość
Chodzi mi o klasyczną grę: proste zasady, rzut normalną kostką, start i meta. Po drodze przeszkody, skróty itp.

Gość gość
Nie, prędzej zręcznościowe, albo inne "stołowo- podłogowe", ale akurat takie typu np. Chińczyk są raczej nudne. Takich klasycznych gier masz multum, jaki problem coś wybrać? Są różne z autkami, robotami, przygodami, księżniczkami, co tylko dziecko lubi.

Gość gość
Jakieś tytuły? Bo ja oprócz Grzybobrania i Chińczyka nie znam.

Gość gość
masz linki, poczytaj. tam jest sporo fajnych gier. moze niekoniecznie opieraja sie na samych rzutach kostką, ale moze dzieciakom spodoba sie cos wymagajacego troche myslenia.

Gość gość
Ona ma dopiero 3 lata i dopiero zaczęła przygodę z grami planszowymi. Widzę że podoba jej się taka gra z rywalizacją w tle. Kto pierwszy dotrze do mety wygra. W takiej grze mamy równe szanse i widzę duże zainteresowanie u niej.

Gość gość
Mogłaś napisac ze chodzi o takiego malucha. szukałam czegos bardziej dla dzieci w wieku od 5 lat :) tu jest lista gier dla 3 latkow, ale musisz poczytac co sie nada. :) http://www.rebel.pl/e4u.php/1,ModProducts/AdvancedSearch?advanced%5Bsubmit%5D=1&advanced%5Bphrase%5D=&advanced%5BID_CATEGORY%5D%5B0%5D=0&advanced%5BID_CATEGORY%5D%5B1%5D=0&advanced%5Bwydawca%5D=&advanced%5Bautor%5D=&advanced%5Bprice%5D=0&advanced%5Blanguage%5D=0&advanced%5Bgracze_1%5D=&advanced%5Bgracze_2%5D=&advanced%5Bczas_do%5D=0&advanced%5Bwiek%5D=3&advanced%5Bavailable%5D=0&advanced%5Bsubmit%5D=Szukaj+%3E

Gość gość
Bystre oczko na spostrzegawczość no i memory

Gość gość
Sorry nie doczytałam akurat te dwie są bez kostki ale polecam

Gość gość
Nie podam tytułów bo mi nic konkretnego nie przychodzi do głowy, ale przejdź się do pierwszego lepszego hipermarketu (sporo gier też jest w sklepach papierniczo-zabawkowych) i zobacz co mają. Kupowałam dzieciom z rodziny pod choinkę rok temu, w tym właśnie dla jednego takie klasyczne, i są naprawdę w ogromnym wyborze, mniej i bardzie solidne, różne ceny i estetyka. Rozumiem że dziecko i takie gry lubi, po prostu warto też spróbować innych. Chociaż dla takiego malucha samo liczenie oczek, przesuwanie się o określoną ilość pól czy zauważanie że jst coś "specjalnego" na danym polu to też fajna nauka.

Gość gość
Spróbuję na pewno też z innymi grami ale póki co idę za ciosem skoro widzę że to jej się podoba i angażuje się w taką zabawę.

Gość gość
Z takich całkiem prostych typu rzut kostką i ruch, to jest Monopoly Junior :)

Gość gośćwer
my uwielbiamy grać z 6 letnia córeczką i mężem w eurobissnes, super gra zasady nie są trudne, dziecko uczy się liczyć i pełno wspólnej radochy

Gość Tymoteusz1
Ja od zawsze uwielbiam gry planszowe! Wkręciłem się w to tak bardzo, że mam u siebie cały zbiór figurek kolekcjonerskich, takich jak z http://grandgamer.pl/figurki-kolekcjonerskie i mnóstwo innych gadżetów. Nie wiem, czy wiecie, jak dużo jest świetnych planszówek. Jeśli nie, to powinniście się tym tematem zainteresować. My ze znajomymi ostatnio na jedną rozgrywkę poświęciliśmy prawie 8 godzin :)

Ja polecam dla młodszych dzieci np. Pędzące Jeże albo Żółwie, Dobble Kids, Monopol, Farmę albo różne memory. Wiele różnych propozycji znajdziesz też tutaj: http://www.urwis.pl/gry-planszowe-puzzle-karty/gry/gry-rodzinne Teraz gry są świetnie dopracowane i niekiedy cała rodzina może się świetnie przy nich bawić w nudne wieczory.

Gość gość
Takich planszowek z kostka nie znam ale moge polecic dla takiego malucha gre lotto i misiowe puzelki granny. Monopol junior o ktorym ktos wczesniej pisal to dla 5 latka, super farmer dla 6-7 latka.

Gość gość
Takich planszowek z kostka nie znam ale moge polecic dla takiego malucha gre lotto i misiowe puzelki granny. Monopol junior o ktorym ktos wczesniej pisal to dla 5 latka, super farmer dla 6-7 latka.

Gość gość
Gry z firmy Orchard Toys sa super, np. 'If you see a crocodile'. Fajne sa tez puzzle z tej firmy, sa bardzo dobrej jakosci. Moje dziecko uwielbia.