Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZUS zaproponował żeby część Polaków nie dostała emerytur

Polecane posty

Gość gość

W myśl projektu "uzdrowienia systemu emerytalnego", Zakład Ubezpieczeń Społeczenych zaproponował, żeby część Polaków nie dostała emerytury. Emerytury nie dostały by osoby pracujące na umowę zlecenie lub umowę o dzieło, oraz osoby nie pracujące wcale. Emerytura nie będzie się też należała osobom które pracowały na umowę o pracę, ale które pracowały zbyt krótko. Osoby te, po zakończeniu pracy, będą skazane na pomoc ze strony gminnych lub miejskich ośrodków pomocy społecznej, gdzie otrzymają przydziały do mieszkań socjalnych lub schronisk dla bezdomnych.

Gość gość
Przeciez na umowe zlecenie i tak nie ma emerytury, i nigdy nie bylo. :)

Gość gość
niezła prowokacja :D

Gość gość
Niestety to nie jest prowokacja, tylko plan, który ZUS przedstawił dzisiaj rządowi Premier Beaty Szydło.

Gość gość
ZUS upada ale żaden rząd się do tego nie przyzna

Gość gość
Pytanie czy rząd zaakceptuje plan ZUS-u. Jeżeli tak, to będzie tak jak napisałem w pierwszym poście.

Gość gość
Przecież tak jest ze jak nie pracowałeś min 15 lat na umowę o prace to emerytory nie dostaniesz i także na smieciowej umowie wiec co p********z ulungu

Gość gość
I słusznie! Ja na nierobów i oszustów podatkowych nie będę płaciła. Mam nadzieję, że wprowadzą te zmiany jaknajszybciej.

Gość gość
ZUS to trup. Ukradli kasę z FUS i OFE teraz ciągną na państwowym cycku to obcinają komu się da.