Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przeprowadzka dla partnera

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam pytanie czy przeprowadzilibyście się dla partnera do innego miasta? W moim wypadku, to ja miałbym przeprowadzić się dla dziewczyny do Katowic z Warszawy. Jesteśmy ze sobą od roku

Gość gość
tak, z krakowa moglabym sie wszedzie przeprowadzic. chyba wszedzie jest zdrowsze powietrze

Gość gość
dziekuje za odpowiedź :)

Gość gość
aczkolwiek nie, nie do rzeszowa, kielc, katowic.

Gość gość
Tak, ale tylko jeśli poznaliście się dobrze wcześniej i obydwoje tego chcecie. Przeprowadzka do kogoś nowego to duże ryzyko. Partnerka przeprowadziła się do mnie z Polski do Norwegii, ale już w trakcie pierwszego miesiąca okazało się że nie pasujemy do siebie. Wcześniej na randkach było super, a kiedy się wprowadziła czasami ciężko było znaleźć temat do rozmowy. Poczucie rozczarowania i popełnienia błędu było bolesne. Znaliśmy się już dłużej ale nie byliśmy parą, to było pierwsze zamieszkanie razem. Być może gdybyśmy poczekali z tą decyzją jakoś by się to ułożyło, ale zaryzykowaliśmy i teraz nawet się do siebie nie odzywamy.

Gość gość
A w jaki sposób spotykaliście się przez ten rok, bo z Katowic do Warszawy jest przecież kawałek? Pytam. Gdyż właśnie taka odległość zaważyła na moim związku, tzn związek nie przetrwał , bo on uznał , że to zbyt daleko, żeby przyjeżdżać do mnie w piątek wieczorem i wyjeżdżać w niedzielę popołudniu. Uznał ,że to zbyt męczące ;).

Gość gość
Ile macie lat? Czy to jej mieszkanie w którym mieszka sama? Czy będziecie wynajmować? Czy macie obgadana podział kosztów i obowiązków? Czy masz tam prace? Czy ona ma dobra prace?

Gość gość
tak,gdybym kochała i miała pewnosc że się tam odnajdę...nie lubię miejsca w którym teraz mieszkam więc specjalnie bym nie żałowała

Gość gość
jjj nie zgadzaj sie nic nie rob dla chlopa

Gość gość
Bardziej logiczna byłaby przeprowadzka do Warszawy niż do Katowic. W Warszawie jest zdecydowanie więcej pracy , więcej mozliwości itd.