Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

droga B....tesknie

Polecane posty

Gość gość

czy wy wszystkie takie jestescie? nie masz uczuc be....

Gość gość
Jestem BE:) Bardzo BE...

Gość gość
Bebe.... beeee.... koza

Gość gość
pewnie sobie na to zasluzyles?

Gość gość
Bee bee beee.. koza nie ma uczuć bee bee

Gość gość
Hipokamp (łac. hippocampus, dawna nazwa: Róg Amona Cornu Ammonis) – element układu limbicznego odpowiedzialny głównie za pamięć; nieduża struktura umieszczona w płacie skroniowym kory mózgowej kresomózgowia. Hipokamp odgrywa ważną rolę w przenoszeniu (konsolidacji) informacji z pamięci krótkotrwałej do pamięci długotrwałej oraz orientacji przestrzennej. Stwierdzono doświadczalnie, że uszkodzenie hipokampu w znacznym stopniu upośledza u zwierząt zdolności uczenia się. Człowiek i inne ssaki posiadają dwa hipokampy, po jednym na każdą połowę mózgu. Składa się ze stopy, koryta i strzępka. Formacja hipokampa (albo hipokampalna) jest terminem szerszym i oprócz samego hipokampa obejmuje również zakręt zębaty i korę śródwęchową.

Gość gość
Lilak pospolity (Syringa vulgaris L.) – gatunek rośliny z rodziny oliwkowatych. Pochodzi z rejonów Półwyspu Bałkańskiego. Jest powszechnie uprawiany w wielu krajach świata. Stał się szerzej znany w Europie w XVI wieku, kiedy został sprowadzony z Imperium Osmańskiego. W Polsce jest pospolicie uprawiany, dość często dziczeje.

Gość gość
co za kretyn to wypisuje z wykipedi?

Gość gość
no tylko kopiuj wklej spadaj z tego

Gość gość
beatko nie zmieniaj sie prosze

Gość gość
Nie jestem beatkom; )

Gość gość
RODZAJE NAWIEDZEŃ Strona 1 z 4 Materiały informacyjne Nawiedzenie rezydualne – najczęściej spotykany przez badaczy zjawisk paranormalnych rodzaj nawiedzenia. Tego typu nawied zenie to nic innego jak zawieszenie jakiegoś wydarzenia w czasie. Byty para normalne wydają się być zagubione w czasie, nie są świadome otoczenia. Same w sobie nie są duchami, jedynie zapisem energii.

Gość gość
czyli ciebie to nie dotyczy.Ona jet jedyna w swoim rodzaju,takich kobiet juz nie ma. Ja to wiem.Ma wszystko to czego innym jak dla mnie brak

Gość gość
Kopiuj wklej jest nawiedzony/a

Gość gość
Nawiedzenie inteligentne – w tego typu nawiedzeniu duch lub duchy mają świadomość swego otoczenia. Duchy nie są ograniczon e co do miejsca, mogą się swobodnie poruszać. Ponadto, są świadome obecno ści ludzi i próbują się z nimi kontaktować. Są ograniczone w tym co mogą zrob ić. Większość czasu przesuwają lekkie przedmioty

Gość gość
jest jedyna w swoim rodzaju czyli jaka jest ?

Gość gość
jakaś barania ta koza co beczy bee :O

Gość gość
ma dobre serce ujmuje ciepłem emanuje urokiem osobistym jest piękna i autentyczna

Gość gość
Henri Matisse (wym. [ɑ̃ˈʁi maˈtis]; ur. 31 grudnia 1869 w Le Cateau-Cambrésis w Pikardii, zm. 3 listopada 1954 w Nicei) – francuski malarz uważany za najsłynniejszego fowistę. Początkowo nie myślał o poświęceniu się sztuce, sposobiąc się do zawodu prawnika. Jednak w wieku 24 lat rozpoczął naukę malarstwa w paryskiej Szkole Sztuk Pięknych. Uczeń Gustave'a Moreau, początkowo tworzył pod wpływem impresjonistów oraz sztuki japońskiej. W 1905 wystawił swoje prace w „Salonie Jesiennym”. Wykształcił wkrótce własny styl. Sławę osiągnął już za swego życia. Matisse zapełniał swoje płótna plamami żywych, świetlistych, zwykle silnie kontrastowych barw, które częstokroć, w trosce o czytelność obrazu, obwodził delikatnym konturem. Po operacji onkologicznej utracił sprawność fizyczną i poruszał się na wózku inwalidzkim (nie mógł pracować przy sztalugach) – zmienił się wtedy profil jego twórczości – tworzył odtąd papierowe kolaże. Henri Matisse był rywalem Pabla Picassa. Zmarł na atak serca w swoim mieszkaniu w Nicei.

Gość gość
to czemu nic nie zrobisz żeby z nią być ?

Gość gość
Juz myslalam, ze to o mnie chodzi ale ty chyba jestes jeszcze mlodym chlopakiem :(