Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ruda797

Progesteron...

Polecane posty

Gość Ruda797

Cześć dziewczyny! Mam taką prośbę.. Ponieważ nie wiem, co robic, a może któraś ma podobne doświadczenia. Staramy się z mężem o dziecko, postanowiłam zrobić badania hormonów. Niby wszystko ok,poza progesteronem. Badania robilam w 10 dniu cyklu i przy wyniku progesteronu jest napisane <0,05 ng/ml. Wynik poniżej zakresu pomiarowego. Wskazana kontrola. Wyniki odbierał mój mąż, dlatego nie miałam możliwości zapytać, co dalej. Nie wiem za bardzo co robic i czy uda mi się w ogóle zajść w ciążę. Wiem, że w pierwszej fazie progesteron jest niski, ale chyba nie aż tak. Wizytę u lekarza mam 9 listopada dopiero, ale jeżeli będzie trzeba pójdę do innego. Proszę o pomoc :)

Gość gość
jego poziom mierzy sie 20-23dc idioto

Gość gość
Normy podczas badań podawne są dla każdej fazy cyklu. Nie wiem, czy nazywanie idiota kogokolwiek, kto prosi o pomoc jest na miejscu. Takich baranów w ogóle nie powinno być na tym forum.

Gość gość
moja pani ginekolog ofukala mnie ze chcialam badac progesteron w dniach innych niz 20-23dc, stw. ze jego niedobor diagnozuje sie tylko i wylacznie po spr. poziomu w w/w dniach.

Gość Ruda797
Dziękuję za odpowiedź :) zrobiłam badania na własną rękę, ponieważ zmieniam teraz lekarza, a staramy się o dziecko i chciałam wiedzieć, czy wszystko jest ok. Powtórzę w takim razie badanie później :)