Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Coś dla miłośników mięsa

Polecane posty

Gość gość
1:28:09, polacy w UKu za £7/h taka robota?? fvvvvck

Gość gość
od 1:34:17 inne zwierzęta, co za syf, i ludzie to potem jedzą

Gość gość
Niestety... Im więcej wiesz tym mniej jesz (a raczej inaczej)

Ja ostatnio zrezygnowałem z jedzenia mięsa i muszę wam powiedzieć że naprawdę cieszę się że podjęłam taką decyzję . Zawsze żal mi się robiło jak widziałam sceny z zabijania zwierząt . Poza tym zawsze jedząc wędliny miałam wrażenie że nie robię dobrze i postępuje wbrew swojemu charakterowi . Ostatnio przeszłam na wegetarianizm i czuję się z tym naprawdę bardzo dobrze ! Nie tylko chodzi o to że nie jem mięsa ale także mój organizm pracuje na wyższych obrotach

Ja ostatnio zrezygnowałem z jedzenia mięsa i muszę wam powiedzieć że naprawdę cieszę się że podjęłam taką decyzję . Zawsze żal mi się robiło jak widziałam sceny z zabijania zwierząt . Poza tym zawsze jedząc wędliny miałam wrażenie że nie robię dobrze i postępuje wbrew swojemu charakterowi .

Ostatnio przeszłam na wegetarianizm i czuję się z tym naprawdę bardzo dobrze. Nie tylko chodzi o to że nie jem mięsa ale także mój organizm pracuje na wyższych obrotach

Gość gość
Rosliny tez zyja tepaku, nie jedz nic i zdychaj

Gość gość
Ja tez jestem wege (juz przez ostatni miesiąc jestem weganką ) i powiem wam że lepiej się w życiu nie czułam. Zrezygniwalam z mięsa ze względów zdrowotnych a dopiero potem wyszukałam co i jak tak naprawdę trafia na nasze talerze. Od kiedy jestem wege to nie złapalo mnie ani jedna choroba, nie biorę żadnych leków czy suplementów i figurę mam super bez żadnych ćwiczeń. Hmmm same dobre strony :) a bycie wege jest strasznie łatwe i tanie w UK.

Gość gość
Ja od półtora roku nie jem mięsa. tzn tak dla ścisłości - jestem "semiwegetarianką" (nie lubię szufladkowania ale cóż...) gdyż okazjonalnie jem ryby - 3 razy w miesiacu zwykle. jem też 2-3 jajak tygodniowo, a z nabiału to ser zółty, feta i czasem jogurt, ale jogurty to moze 3 na miesiąc (małe, naturalne). nie piję mleka zwierzęcego od lat i unikiam produktów z mlekiem w proszku. w kawiarni raczej nie zamawiam sernika a ciasta to staram sie dairy free, ale czasem wezmę croissanta albo coś z kreme ;) al ogólnie odkąd jem znaczniew wiecje warzyw typu fasola, groch, soczewica, ciecierzyca... mnóstwo orzechów (niesolone nieprażone), kasze, różne warzywa i owoce, mam znakomitą przemianę materii i znacznie lepszą cerę, praktyczie zero chorób. aha alkoholu tez prawie nie piję. kierując się tymi unitami w UK- wypijam tygodniowo 3 unity czyli np lampka wina

Gość gość
Ja od kiedy nie jem mięsa i nabiału to moja skóra jest promienna i zszedł mi trądzik (a miałam od 12tego roku zycia, przez prawie 15 lat żaden dermatolog nie mógł pomóc). Poza tym mam więcej energii i zmienił mi się smak, nie jara mnie mięso, nie tesknie a jak zobacze marchew to aż mną rzuca :D nigdy nie lubilam tez jabłek a teraz wcinam jak szalona.

Gość gość
Jeśli spojrzy się na dietę naszych przodków to jedli tylko to co sobie zabili. Mięso było raz na miesiąc lub rzadziej. Teraz większość musi mieć mięso codziennie na każdy posiłek? Bez sensu i strasznie niezdrowo. Juz nie będę się odwoływać do czyjegoś sumienia ale chociaż o swoje zdrowie zadbajcie ludzie...

Gość gość
Mięsko musi byc bo daje SIŁE. Jem co tydzien. I nikt nie podskoczy. Lokalne wyroby, bez syfu jaki jest w uka :D. Od wieków Polacy wiedzieli co dobre. Tak jest w naturze ssaka. Zaden wilk nie żre sałaty. Tylko biedota nie je miesa bo ich nie stac. Haha! Gnijcie poza PL debile.

Gość gość
Ja od kiedy nie jem mięsa i nabiału to moja skóra jest promienna i zszedł mi trądzik (a miałam od 12tego roku zycia x Tradzik to miałas debilko od zarcia czekolady i innych słodyczy a nie od miesa , tepa idiotko bez studiów panstwowych. Najwyrazniej przeszedł ci z geby na mózg skoro tak słodko piertolisz. Buehehehheee!

Gość gość
gość dziś niezdrowo to jest w twoim zapchlonym muzułmanskim uka, w PL kto chce ten ma sprawdzonego dostawce ze wsi gdzie zwierzeta sie chowa od stuleci zdrowo. W uk to nie do pomyslenia, angole zarżneli prywatny rynek u nich tylko tesco i szprycowany syf hehehehehhee. Ty tepa swinio zapamietaj to sobie.

Gość gość
@19:27 a to ciekawa teoria... Szkoda tylko ze slodycze pochłaniam w sporych ilościach :P cukier kokosowy a "czekoladę" w postaci czystego kakao ale jednak...wiesz gdzie możesz sobie schować swoje teorie. Zeby czasem miejsca nie zabrakło. Najlepiej to wciskać własne 3 grosze jak nie ma się pojęcia w temacie. Brawo :D

Gość gość
bo jak dla kogoś czekolada to jest coś co ma pełno cukru a tylko 49% masy kakaowej, to nie ma co gadać... prawdziwa czekolada zaczyna się od 70% zawartości kakao nieprażonego wzwyż.tylko taka czekolada to będzie kosztować z 4 funty a nie 1, jak Cadbury czy galaxy - to akurat jest wyrób czekoladopodobny...

Gość gość

Gość gość
Aha..no takiej czekolady to nigdy za bardzo nie jadłam. Zawsze lubilam gorzką a teraz wcinam tylko samo kakao. A taka zwykła "czekolada" to sam cukier z dodatkiem mleka w proszku wiec zostaje przy swojej opinii że odstawienie nabiału pomogło mi w zapanowaniu nad tradzikiem. Żeby jeszcze ten trol miał jakieś sensowne argumenty poparte badaniami ale nieee...

Gość gość
gość dziś niezdrowo to jest w twoim zapchlonym muzułmanskim uka, w PL kto chce ten ma sprawdzonego dostawce ze wsi gdzie zwierzeta sie chowa od stuleci zdrowo. W uk to nie do pomyslenia, angole zarżneli prywatny rynek u nich tylko tesco i szprycowany syf hehehehehhee. Ty tepa swinio zapamietaj to sobie x Pieknie napisane dla emigracyjnej szmaty

Gość gość
Nie jem mięsa od kilku lat i od tego czasu duże lepsze zdrowie, poza lekki katarem czasem zero przeziębień i nic powaznego też nie łapie; biegam od kilku lat zaczęłam jeszcze jedząc mięso - wtedy moglam przebiec 10 km spokojnie, ale średnim tmpem, odkąð nie jem mięsa, tempo stopniowo skracało sie i teraz zamiast 7 min/1km mam 6:15 min/1km a poza tym juz jako wegetarianka przebiegłam swój pierwszy maraton (najpierw 3 połmaratony, potem maraton... obecnie za mną 5 maratonów) mam lepszą kondycję i figurę niz młodsza o 6 lat siostra która "musi" mieć mięso 3 razy w tygodniu !!! ble

Gość gość
Ja nie jem mięsa od roku a od pol roku żyje bez nabiału :) czuje się na pewno zdrowo, cera ma blask, nie czuje się ciężko, mam więcej energii i wiem że nie przyczyniam sie do cierpienia zwierząt. Wczesniej byłam bardzo arogancka i sama nasmiewalam się z vege a teraz widzę jaka idiotką byłam :( wstyd, ale w sumie od dziecka wpychaja nam mięso i nabiał, to niezły biznes. A to, że cierpią niewinne zwierzęta lun to że jest to bardzo niezdrowe jest przemilczane.

Gość gość
Buheheheheeee wegi to same c***y, jedza jakies liscie na sniadanie i siły potem nie maja za dnia do porzadnej pracy. Pewnie nawet przewrotu w przod nie zrobia i zwolnienie z wfu mieli bedac posmiewiskiem heheheeee. Tylko mięsko daje siłe i tak bylo od wiekow.

Gość gość
Najsilniejszy człowiek Ameryki jest weganinem. Najszybszy człowiek na świecie jest weganinem. A bingol trol siedzi przed komputerem na swoim tłustym tyłku (na babskim forum) i ma czelonosc się nasmiewac z własnej głupoty i niedoinformowania. Do czego to dochodzi :D

Gość gość
liscie :O sam jestesc lisc ty ograniczony polglowku awokado (nie jesz nie znasz, bo za drogie dla ciebie a to wedlug wielu dietetykow najzdroszy pokarm na swiecie), orzechy, wszelkie fasole, ciecierzyca, soczewica, seitan, edamame, wszelkie kasze, mnostwo warzyw owocow, jajka, no serio same liscie jem

Gość gość
Pelno warzyw i owocow buhehehehe , zapomnialas dodac ze pryskanych i pieknie wygladajacych bo innych w uk nie ma :D smacznego:D co za idiotka uehehehe. My Polacy w PL mamy piekne ogrodki i sobie uprawiany zdrowa zywnosc, zazdrosc cie zzera swinio!

Gość gość
soczewica=GMO smacznego wiesniaro

Gość gość
do 18:32 a czy ja napisalam że w UK mieszkam? :D

Gość gość
a tobie sie chyba soczewica z soją pomyliła, tak na marginesie ... :O edamame jem, ale bardzo małe. poza tym, serio wolę nawet gmo i pryskane (w Polsce nie ma prysknaych, nie nie, wcale !! :P ) niż jeść T R U P Y co do gmo - CETA i Polska ... haha