Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PILNIE proszę o opinię i rade!!!

Polecane posty

Gość gość

Spotykam się z facetem od 3 miesięcy w związku na odległość. Na początku bardzo zabiegał, ale jak się okazało że nasz związek jest bardziej emocjonalny to przestał się tak starać. Chyba wcześniej mial nadzieję na szybkie r......o. Poprzednie dwa związki miał bardzo krótkie i wycofywał się w momencie gdy dziewczyny zaczynały mieć oczekiwania. Mnie już po miesiącu powiedział że on sie boi zaangażowania, bo nie ma zaufania do kobiet. Był kilka lat temu w emocjonalnym związku, w którym dziewczyna trochę go oszukiwała i z bólem serca musiał zakończyć ta znajomość bo już jej nie ufał. Potem długo był sam, a po roku zaczął szukać dziewczyny, ale mówi że się podświadomie blokuje emocjonalnie. Mnie po 3 miesiącach znów powiedział że super nam się spędza czas i nasz związek to partnerstwo ale on mi szczerze wyznaje że świadomie nie robi kroku na przód. Nie poznaje znajomych, rodziny bo już raz to przechodzi i się zwyczajnie asekuruje. Nasza relacja ma obecnie charakter praktyczny. Spotkania w weekendy, a na tygodniu ok 2 smsy dziennie lub więcej. Zależy mi na nim, ale już sama czuję że on gasi we mnie moje emocje w stosunku do niego. Nie rozmawiamy o uczuciach w inny sposób jak tylko że on się blokuje. Żadnego, Misiu, Kochanie, tęsknie, itd. Nie jest łatwo to zakończyć ale chyba nie rokuje to na przyszłość.... Dodam że sex był, ale niedawno, a wcześniej przez 3 miesiące spotykaliśmy się i on po tym jak pierwszy raz odmówiłam nigdy potem nie naciskał. Nigdy nie próbował zaciągać mnie do łóżka. Spotykaliśmy się do kina, restauracji itd.

Gość gość
w jakim wieku Ty i w jakim on?

Gość gość
Tak jak piszesz, chłopak jest zablokowany na poważną relację i co zrobisz. Ma do tego prawo i podstawy, taki ma okres w życiu. Jeżeli ci to nie pasuje, rozstań się z nim. Bo nic nie poradzisz. A jeżeli nie naciskał na seks, to nie można pisać, że chciał tylko zaliczyć.