Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kobieta uprawiająca seks przed ślubem i robiąca loda to największa zdzira

Polecane posty

Gość gość

jak tak można? nie wstyd wam zdziry?

Gość gość
spieprzaj na drzewo świnio...

Gość gość
seks to sama rozkosz, a ciebie nikt nie chcial, że tak ciągle piszesz?

Gość gość
To moja sprawa czy robie loda czy nie i czy sie sexie zakompleksiony zazdrosniku oby cie nikt nigdy nie chciał :O pamiętaj prostaku moje życie moja sprawa prawiczku nie chciany:D

Gość gość
Dziady (biał. Дзяды) – przedchrześcijański obrzęd zaduszny, którego istotą było "obcowanie żywych z umarłymi", a konkretnie nawiązywanie relacji z duszami przodków (dziadów), okresowo powracającymi do swych dawnych siedzib. Celem działań obrzędowych było pozyskanie przychylności zmarłych, których uważano za opiekunów w sferze płodności i urodzaju. Nazwa "dziady" używana była w poszczególnych gwarach głównie na terenach Białorusi, Polesia, Rosji i Ukrainy (niekiedy także na obszarach pogranicznych, np. Podlasie, Obwód smoleński, Auksztota), jednak pod różnymi innymi nazwami (pominki, przewody, radecznica, zaduszki) funkcjonowały bardzo zbliżone praktyki obrzędowe, powszechne wśród Słowian i Bałtów, a także w wielu kulturach europejskich, a nawet pozaeuropejskich. W tradycji słowiańskiej święta zaduszne przypadały od trzech do sześciu razy w roku – w zależności od danego regionu. W Polsce najważniejsze obrzędy obchodzono: wiosną święto zmarłych obchodzono w okolicach 2 V (zależnie od faz księżyca); jesienią Dziady obchodzono w noc z 31 X na 1 XI, zwaną też Nocą Zaduszkową, Zaduszki, Zaduszki jesienne, Święto zmarłych, co było przygotowaniem do jesiennego święta zmarłych, obchodzonego w okolicach 2 XI (zależnie od faz księżyca).

17:00 a ja nie chce placic zusu - moje cialo moja sprawa. Chce miec dostep do broni palnej, zeby modz sobie postrzelac do tarczy - moje cialo moja sprawa.

Gość gość
Stop erotomańskiej propagandzie seksualizacji dziewic po ślubie!

Gość gość
gość dziś normalna szanująca kobieta nie robi coś tak obrzydliwego zachorujesz na raka krtanii to zobaczymy kto będzie śmiał ostatni

Gość gość
gość dziś Prawdziwy mężczyzna nie wymaga seksu już zaraz natychmiast tylko dlatego, że ktoś wymyślił, że trzeba od razu po ślubie. Jeśli dziewica chce czekać jeszcze jakiś czas, to to szanuj.

Gość gość
muzułmanie się wysrają a nie przyjdą....