Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy powinnam się niepokoić o własnego syna ?

Polecane posty

Gość gość

On ma prawie 18 lat no i obawiam się, że mój syn już to robił. Chodzi o to, że ma dziewczynę w swoim wieku, co prawda nie przyłapałam go na tym, ale raz weszłam do jego do pokoju, to leżą sobie w łóżku oglądają film, a ona tak przytulona o niego. Nie to, że się wtrącam do życia swojego prawie dorosłego dziecka, ale nie chcę żeby sobie życie zmarnował, on musi zdać maturę, pójść na studia, a nie, że panienki mu teraz w głowie.

Gość gość
a rozmawiałaś z nim szczerze o tym ?

Gość gość
A co lepiej żeby syn podkradał ci stringi :P albo znalazł sobie "ciepłego" kolegę :O:P:P:P ?

Gość gość
Skoro tak się tak o to martwisz to porozmawiaj z nim o prezerwatywach i o odpowiedzialnosci ! Ja mam córke 15 letnia ma chlopaka , rozmawiam z nia normalnie o seksie o tabletkach , prezerwatychach , tabletce po 72h , o chorobach wenerycznych o odpowiedzialności o tym że może mi o wszystkim powiedzieć i o wszystko spytać , będzie chciała możeby iść do ginekologa itd. ! Rodzice ogarnijcie się i rozmawiajcie z dziećmi o tych sprawach bo czesto widze na forach że nastolatki zupełnie nic nie wiedzą zero wiedzy ! Uśadamiajcie dzieci ! I nie ma co się wstydzić ! Spytaj go normalnie czy to robi i tyle ! Ja pytam moja córke normalnie i że jak potrzebuje to pójdziemy po tabletki ! Ma kieszonkowe po to żeby w razie czego też miała na prezerwatywy :)

Gość gość
22:40 Nie rozmawiałam, po prostu miałam nadzieję, że się trochę bardziej szanuje i żadnych głupot w tym wieku robić nie będzie. 22:53 Jeżeli miałabym wybierać twoje zło w tej postaci, a to, czy zostanie tatusiem w wieku 19 lat bez żadnego wykształcenia i pracy, to chyba bym wybrała twoje zło 23:02 Głównie to szkoła uczy o takich rzeczach, więc rodzice nie mają wiele do powiedzenia. Po za tym co ja mam mu powiedzieć ? Nie rób tego jeszcze ?

Gość gość
Do Autorki : 9:51 Szkoła niczego pożytecznego nie uczy ! Nie wiem w ogóle po co te lekcje ! Jak dziewczyny myślą że zadją w ciąże obmacując się z chłopakiem albo jak pytają na forach czy zadją w ciąże podczas pierwszego razu albo kiedy mają okres , pytam się córki za każdym razem o czym rozmawiali na lekcjach do wychowania w rodzinie to śmiać mi się chce ! Córka z koleżankami do mnie przychodzi i pytają mnie o różne rzeczy bo mogą o wszystko spytać i normalnie o wszystkim porozmawiać, Nie, nie masz mówić synowi -nie rób tego, tylko mu powiedz grzecznie że jak już to robi to ma być odpiwiedzialny ! Bo seks to odpowiedzialnosc za zdrowie i zycie drugiego czlowieka , ze masz nadzieje ze jest na tyle odpowiedzialny by uzywac prezerwatyw i chronic siebie rowniez przed chorobami, że mu ufasz, że bedzie na tyle mądry że nie zostaniesz za chwile babcią :)

Gość gość
Chyba autorce sie nudzi,ze zaklada taki temat z sufitu

Gość gość
10:07 Pewnie dla kasy. Nie wydaję mi się, żeby były takie osoby, które naprawdę tak myślały, że obmacując się, że zajdzie w ciążę, ja w to nie wierzę, a na forum łatwo cokolwiek napisać, ktoś po prostu sobie jaja robi i chce się pośmiać z odpowiedzi. Nawet jak będzie używać gumek to wiesz 100% pewności to nie daje. Dla facetów skutecznym sposobem jest tylko wazektomia. Teraz najgorsze, że dużo osób zostaje rodzicami w tak młodym wieku, dlatego się tak bardzo niepokoje, zwłaszcza, że gdzieś słyszałam, ze średni wiek rozpoczęcia współżycia w Polsce to 18 dla facetów i 19 dla kobiet, chociaż nie wydaje mi się to prawdopodobne.

Gość gość
Sztucznie wyprodukowany temat (przez gimnazjalistkę? ) Kazda dojrzala kobieta , w dodatku matka, wie, ze ludzie w tym wieku interesuja sie plcia przeciwna. Niby jakich rad chce na kafe? Przeciez nikt od niej lepiej nie zna jej syna.

Gość gość
Ciebie nikt nie chcial tulic w jego wieku:D nieladnie zazdroscic:D

Gość gość
Ma tak jak piszesz prawie 18 lat jest dorosly. Nie ma co sie martwic. A robili to juz na 99% chyba ze sa mega religijni i czekaja do slubu. Sama zaczelam wspolzyc z moim chlopakiem w tym wieku teraz mamy 26 lat i jestesmy malzenstwem. Martwilabym sie jakby mieli 16lat lub mniej.

Gość gość
19:15 Młodzież rzadko kiedy jest aż tak religijna, a oni nie należą do wyjątków. Zarówno wiek 16 jak i 18 lat jest złym wiekiem na rozpoczęcia współżycia, bo jak się rozpoczyna współżycie to jest się gotowym na dziecko, bo wpadka zawsze może się zdarzyć, on nie jest na to gotowy. 10:37 Ja wiem, że to normalne, że młodzież w tym wieku interesuje się płcią przeciwną, ale są jakieś granice.