Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prezent pomocy....

Polecane posty

Gość gość

Moja szwagierka niedługo rodzi drugie dziecko. Nie mam pomysłu na prezent dla niej. Większość rzeczy dostała dla pierwszego dziecka i... nie wiem co kupić teraz. Ma leżącej bujaczek, matę edukacyjną, przewijak, itp. Chciałabym kupić coś co się na prawdę przyda. Macie jakieś pomysły?

Gość gość
Pieluchy, chusteczki nawilżane, podkład do przewijania taki przenośny, wielorazowy- to zwykle kupuje się nowe, kosmetyki jak już będziesz wiedziała jakich będą używać. Modne teraz misie- szumisie, jeżeli szczepi dziecko to po prostu dorzuć coś maleństu na szczepionki.

Gość gość
I tu jest problem bo wolałabym nie kupować kosmetyków czy szczepionek. Poprzednim razem młodszy brat męża tak zrobił to potem mówili, że dziecko miało uczulenie od tych kosmetyków. Myślę o czymś małym niezobowiązującym. Bo przecież za chwilę będą chrzciny i tam chcemy kupić coś większego. Poza tym szwagierka to taki niedostępny typ izoluje się od reszty rodziny. Więc wolimy dać coś neutralnego.

Gość gość
Dlatego piszę że kosmetyki jeśli będziesz wiedzieć czego maluch używa- bo faktycznie kupowanie nawet niby drogich marek to nietrafiony prezent jak dziecko ma wymagającą skórę czy alergie. Tak samo jak szczepionki- jeśli wiesz że mama chce i będzie się decydować. Pieluchy i chusteczki też kupuje się tylko takie jakich dziecko używa, moje po Pampersach miało uczulenie i dobrze reagowało tylko na jedną markę... Albo niech mąż zapyta brata czy siostrę, bo nie wiem u kogo dziecko, czy im czegokolwiek brakuje- czasami przydają się takie d**erele jak kolejny ręcznik (moje się zużyły po pierwszym) albo właśnie przenośny przewijak, czy stelaż pod wanienkę, kieszonki na łóżeczko itd, albo kup coś zupełnie symbolicznego typu przytulanka- szmatka albo np. termofor specjalnie dla maluszków, komplet myjek kąpielowych, skarpetki nieuciskające itp. A później jak zorientujecie się jakie maluch ma potrzeby to faktycznie konkretny, wspólny prezent.

Gość gość
myślę że jeżeli kupisz dziecku fajną bajeczkę albo pluszaka to zawsze trafisz moim dzieciom kupuję wszystko na sklep.bajkowa.tv zobacz