Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość zamyślona89

Stres w pracy za granica

Polecane posty

Gość zamyślona89

Witajcie! Towarzyszy mi ostatnio spore napiecie, mnóstwo wątpliwości, moralne rodzdarcie..wszystko to z powodu podjęcia praktyki za granica(a dokładnie w Niemczech) Mam prace w Polsce,nie narzekam na nią,ale wiecie jak wygladają realia w Polsce..mało który człowiek jest w stanie zapewnić sobie spokojne życie na jakimś przyzwoitym poziomie za nasze pensje.Z tego też powodu,gdy nadarzyła się okazja,jako dodatkowe zajęcie postanowiłam rozpocząć praktykę u sąsiadów. Język znam trochę i chciałam w ten sposób się podszkolić i osłuchać w języku i zawodzie...niestety jest mi bardzo ciężko... co prawda minęły dopiero dwa tygodnie...ale mam już powoli dość.. język okazuje się dużo słabszy niż myślałam,bo niby rozumiem,ale nie jestem pewna czy tak jak powinnam,mam trudności z wypowiedzeniem się ,czasami nawet w prostych kwestiach no i do tego różnice kulturowe...inny system pracy,inna mentalność...te wszystkie różnice sprawiają ,że zastanawiam się czy to ma wszystko sens...czy warto poświęcać swoją młodość,zdrowie... ? momentami to się czuje jakbym swój kraj zdradzała chodząc tam...a za chwile zastanawiam się czy może to takie tłumaczenie sobie,żeby się poddać i wrócić do dawnego wygodnego życia. Z pewnością nie jeden z Was boryka się lub borykał z podobnym problemem jak ja teraz. napiszcie co myślicie o tym,podzielcie się własnymi troskami. pozdrawiam!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować