Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do którego miesiąca ciąży mieścliłyście się w ciuchy sprzed ciąży?

Polecane posty

Gość Mama 2 plus 1
Zaczęłam 4 msc i jak narazie spokojnie sie mieszczę.

Gość gość
do 4 miesiąca ciąży

Gość gość
Ja prawie koniec szóstego i tez bezproblemowo

Gość gość
Odpiszą ci tylko te, które się mieściły do końca. Swoją drogą rozumiem, że można się mieścić w ramionach, biuście, ale wystający brzuch w 9 miesiącu ciąży w przyciasnej bluzce nie wygląda chyba dobrze

Gość gość
w pierwszej ciąży zaczęłam chodzić w spodniach ciążowych od 20 tygodnia, ale tak trochę za zapas ;), po prostu spodnie z tą szeroką gumą są wygodniejsze...teraz jestem w 11 tygodniu i już jestem ciekawa kiedy, ale nie zamierzam się spieszyć :D

Gość gość
19 31 gość ... ale weź pod uwagę ze nie każdy nosi obcisłe ubrania i nosił przed ciążą.

Gość gość
To zależy w co. Spodnie jeansy to przestałam nosić w 8 tygodniu nie ze względu na tuszę ale uwierały mnie w brzuch. Szczególnie guziki. Bluzeczki nosiłam tak do 5-6 miesiąc. Tuniki, koszule nosiłam do końca ale to były te szersze modele. Płaszczyk kupiłam jesienią taki rozkloszowany model i rozmiar większy niż normalnie. Zimą nosiłam go pod gdybym pączem. Ale wiosną już nie mogłam dopiąć ostatniego guzika. Buty miałam zmienić w 8 miesiącu bo mi stopy spuchły. Ale ja dużo w ciąży przytyłam 20 kilo. Teraz już wszystko wraca do normy rodziłam w kwietniu.

Gość khi
Cala ciąże przechodzilam w swoich starych ubraniach, spodnie bez zmian, jedynie musialam kupic wieksza kurtę zimową i jeden sweter cieplejszy, luzniejszcze bluzki/sweterki byly po porostu opięte, dopasowane , a ja bardzo lubilam chwalić sie brzuszkiem i go podkreślać

Gość gość
Zależy o czym mówimy - spodnie ciążowe zalożyłam ok. 7 mies. Bluzki i swetry nosilam cały czas te same (luźne). Kurtkę miałam z liceum (bo wtedy byłam dość puszysta...). W ogóle nie przydały mi się pozyczone sukienki. Jestem niska, brzuch mialam raczej mały i w typowo ciażowych sukienkach wyglądałam jak buka.

Gość gość
ja miałam mały brzuszek, nie dużo przytyłam, ale i tak nie wyobrażałam sobie chodzić całą ciążę w spodniach przed ciąży, niewygodne są, jak guzik na środku...

Gość khi
No i kupilam jedne spodnie ciążowe ale jakoś ich nie lubilam , wolalam chodzic w zwyklych starych jeansach i nie dopinać jednego guzika ( bałam sie uciskać brzuch )

Gość gość
Zalezy w co. Do 4 w spodnie. Do 8 w niektore sukienki. Kilka rzeczy musialam kupic typowo wieksze...

Gość gość
Cala ciaze nosilam ciuchy z przed ciazy ale nie we wszystkie weszlam. Tylko plaszcz zimowy mialam inny. Spodnie mialam takie luzniejsze dzinsy na gumce i w nich chodzilam, zreszta do dzis w nich chodze a w bluzki luzniejsze tez miescilam sie. Tylko, ze ja mialam maly brzuch i malo przytylam. Do 6 miesiaca wogole nie bylo widac ze w ciazy jestem.

Gość gość
w normalnych dżinsach do 7 miesiąca, a do końca leginsy i takie dżinsy z gumka w pasie, ale nie ciążowe , teraz w nich chodze normalnie, bluzki to wszystkie, ja większość mam oversize więc spokojnie nawet ciąży nie było widać, obcisłych ciuchow nie nosiłam wcale , bo nienawidzę tak pokazywać brzucha, ale ja przytylam tylko 7kg i brzuszek miałam naprawdę malutki, taki wstydliwy;)

Gość gość
W bluzkach, swetrach chodziłam do samego końca w swoich. Spodnie ciążowe zaczęłam nosić około 6 miesiąca.

Gość gość
Zależy w której ciąży. W pierwszej jedynie spodnie z wyższym stanem zostawiłam jakoś szybko, po 10-12 tc, bo mnie uciskały w talii, ale w biodrówkach dalej chodziłam. Długo nie widać było brzucha, w 6 mcu mieściłam się w większość spodni i bluzek, a potem leżenie w łóżku i i tak były dresowe, luźne podkoszulki itd. W drugiej ok. 4-5 mca zaczęłam nosić spodnie ciążowe z takim wąskim elastycznym pasem, bluzki podobnie, jeszcze się mieściłam ale brzydko się układały. Kurtkę na zimę w 6 mcu musiałam już mieć ciążową. Za to teraz, w trzeciej, mam widoczny brzuszek od 12 tc, teraz 20 tc, noszę spodnie ciążowe i większość bluzek też. Nie mam na co dzień obcisłych bluzek jednak nie wyglądają fajnie opięte na wystającym brzuszku. Chociaż mam kilka ubrań takich które jeszcze ponoszę, nie tylko ponczo, ale spodnie dresowe, kilka tunik odcinanych pod biustem, płaszczyk-grzybek. W piżamie też śpię zwykłej, ma szerokie spodnie wiązane na troczki i elastyczną bluzkę.

Gość gość
Zależy w której ciąży. W pierwszej jedynie spodnie z wyższym stanem zostawiłam jakoś szybko, po 10-12 tc, bo mnie uciskały w talii, ale w biodrówkach dalej chodziłam. Długo nie widać było brzucha, w 6 mcu mieściłam się w większość spodni i bluzek, a potem leżenie w łóżku i i tak były dresowe, luźne podkoszulki itd. W drugiej ok. 4-5 mca zaczęłam nosić spodnie ciążowe z takim wąskim elastycznym pasem, bluzki podobnie, jeszcze się mieściłam ale brzydko się układały. Kurtkę na zimę w 6 mcu musiałam już mieć ciążową. Za to teraz, w trzeciej, mam widoczny brzuszek od 12 tc, teraz 20 tc, noszę spodnie ciążowe i większość bluzek też. Nie mam na co dzień obcisłych bluzek jednak nie wyglądają fajnie opięte na wystającym brzuszku. Chociaż mam kilka ubrań takich które jeszcze ponoszę, nie tylko ponczo, ale spodnie dresowe, kilka tunik odcinanych pod biustem, płaszczyk-grzybek. W piżamie też śpię zwykłej, ma szerokie spodnie wiązane na troczki i elastyczną bluzkę.