Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flegamina i inhalacje

czy można stosować razem inhalację i flegaminę?

Polecane posty

Witam, mój 3 letni synek jest chory, w czwartek byłam u lekarza i pani kazała dawać clemastinum, neosine i robić inhalacje z nebbudu ponieważ miał taki krtaniowy kaszel. Dzisiaj w nocy słyszałam, że ten kaszel już jest mniej krtaniowy niż był ale za to robi się mokry. Teraz jest weekend więc nie mam jak się zapytać lekarza a pomyślałam czy nie byłoby dobrze poza inhalacjami podawać mu też np flegaminę na wykrztuszenie? Nie mówię, że chcę przerwać inhalacje czy coś bo nie tylko czy można stosować jedno i drugie? Pytam bo jeśli byłaby możliwość szybszego dojścia do zdrowia to byłoby fajnie.

podnoszę temat, wiecie czy tak można?

Gość venilla88
Z tego co wiem, nie powinno to stanowić żadnego problemu w jednoczesnym zażywaniu leków wykrztuśnych i inhalacji. Sama stosuję u córki inhalacje dla dzieci i podają np. Mucosolvan. To pozwala szybciej pozbyć się wydzieliny. Co do inhalacji dla dzieci mogę polecić Ci stronę http://www.kaszeludzieci.pl/inhalacje-dziecka.html tam masz sporo informacji.

Gość mrsanna
Można teraz za w miarę nieduże pieniądze kupić profesjonalny inhalator. A pamiętam że jeszcze kilka lat temu był z tym duży kłopot. W domu mamy od jakiegoś czasu model Pro Sanity. Jest w porządku pod tym względem, że działa wydajnie. Cząstka leku jest na tyle odpowiednio wytworzona że substancja dobrze się wchłania, co się przekłada na szybszą terapię, szybszy efekt.