Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest tu jakas kobieta która nie je ryb ani mięsa????jak wy zyjecie?

Polecane posty

Gość gość

bo mi jest ciezko..nie jadlam miesa kilka lat ale ostatnio odstawilam tez ryby ,żeby nie byc wybiórczym altruistą:) i powiem szczerze ze nie wiem co jesc..bo zawsze dawniej robilam pyszne salatki z tunczykiem i rozne pasty rybne a teraz wydaje mi sie ze nie ma szans zrobic juz zadnej salatki dobrej:( prosze podajcie mi jakies przepisy na dobre salatki bez udzialu mięsa i ryb. jest tego sporo jak wygogluje ,ale z reguly pojawiaja sie same z tofu i innymi wymyslnymi skladnikami. mnie chodzi o takie proste przepisy na kazda kieszeń.

Gość gość
Nie jadłam mięsa 7 lat i ciągle miałam anemia. Dziś jem mięso i niektóre gatunki ryb bo nie mogę np. dorsza, śledzi (alergie pokarmowe). Czesław Niemiec nie jadł wiele lat mięsa i jaki był skutek rąk żołądka. Organizm musi mieć fostarczone białko zwierzęce dla prawidłowego funkcjonowania żadne tam tofu.

Gość gość
Nie jem ryb bo nie mogę.a mięsa nie lubię i żyję

Gość gość
Z tego co zauwazylam to przeważnie osoby nie jedzące mięsa i ryb faszerują sie sztucznymi witaminami których nie dostarczają w diecie. Jak dla mnie głupota. Człowiek jest wszystko rzerny i nasz organizm potrzebuje zarówno warzyw, owoców i mięsa! Czy widzialyscie, słyszałyście o zdrowym tygrysie który wcina tylko kiełki? Czy znacie zwierze ( które ma silniej rozwinięty instynk przetrwania niż człowiek) które mimo ze jest mięsożerne rezygnuje z mięsa? Nie! A czemu? Bo wie ze długo nie pozyje wiec jego instynkt samozachowawczy nie pozwala mu na przejście na inna dietę. To samo tyczy sie zwierząt roślinożernych! Tylko człowiek jest taki durny ze sam sobie szkodzi!

Gość gość
Ja jestem weganką od ponad 20-tu lat i na zdrowie nie narzekam. Dziwi mnie Twoje podejście, bo choćby w internecie jest tak wiele przeróżnych- też tych tańszych, propozycji sałatek. A weganizm cenię sobie ponad wszystko- zasypia z czystym sumieniem.

Gość gość
to ja autorka....dzieki za odpowiedzi. nie jestem weganka tylko wegetarianka..jem sery i jajka:)wszystko oprocz miesa i ryb.

Gość gość
Wejdz na stronę puszka.pl tam jest mnóstwo przepisów wszystkie bez miesa ( w tym ryb ).

Gość gość
Ja nie jem mięsa od dwch lat. jem ryby ale rzadko bo 2 razy w miesiącu, czasem sie zdarzy raz na tydzien ryba na obiad ale rzadko. ryb z puszki, pat rybnych nie lubilam nigdy, jem 2-3 jajka tygodniowo, ser żółty, mleka jogurtów masła nie jem jestem zdrowa. mam dobrą przemianę materii dobrą kondycję. regularnie biegam po 10-15 km. mam za sobą dwa półmaratony. znam wegetariankę która biega maratony po górach i ma troje dzieci ...

Gość gość
W miejsce ryb wstawiasz: - sery (zolte, biale, tofu, camembert, itd.) -ciecierzyce -soczewice (w trzech kolorach i trzech smakach) -groch i fasole Salatke robisz jak zawsze, paste tez.