Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kama Hatfield

Przyszłe mamy w UK Maj 2017

Polecane posty

Gość Kama Hatfield

Witam Panie. Nie wiem czy już jest, ale pomyślałam, że założę Majowe cięźarówki w UK. Zapraszam do dyskusji... jutro zaczyna się mój 11 tydzień i aktualnie męczę się z mdłościami. A jak wasze samopoczucie?

Gość gość
Hej. Ja jestem jakiś 11 tydz.i 1 dzien;-) 24.10 mam usg. W sumie już drugie bo z miesiączki byłam na usg 3 tyg temu,przez moje nieregularne cykle ciaza jest 4 tyg.młodsza. Także badania krwi te na zespół downa i resztę musiałam powtarzać w 10 tyg.;-) To jest moje drugie dziecko. Czuje się dobrze,ale brzuch będę miała ogromny;-) Maz wczoraj powiedział ze to chyba nie będzie dziewczynka bo nic nie zbrzydlam;-) Pozdrawiam z Devonu

Gość Kama Hatfield
Hej :) Fajnie, że napisałaś. Może więcej mam dołączy. Ja w ogóle nie miałam ostatniego okresu a zaszłam w ciążę :) Jak byłam w PL pod koniec września to poszłam na usg, bo miałam jednorazowe krwawienie, ale od tego czasu jest ok. W Halloween na usg ... jeszcze raz wyznaczą mi datę, bo tamta to jest potwierdzona przez Pol ginekologa a oni wiadomo wolą po swojemu.

Gość gość
Ja miałam co 50-60 dni przez ostatnie pół roku. Umówiłem wizytę u GP o te nieregularne cykle i o to ze rok nie mogłam zajść w ciążę i test zrobiłam parę dni przed wizytą dla pewności, a tu niespodzianka;-) Tak w zssadzie to mysle ze pomogly mi te tabletki firmy Seven Seas Dla starajacych sie. Czytalam o nich ze kobiety po 2 lata sie staraly i po braniu tych pigulek im sie w koncu udalo. Sprobowalam i w polowie drugiego listka bylam w ciazy;-) Miałam w zasadzie już 3 spotkania z położna. Następne dopiero w 16 tyg. ;-) A ile masz lat i która ciąża? Ja 30 i to moja druga ciąża.

Gość Kama Hatfield
Wow to super!!!! Niesamowita sytuacja :) Ja poroniłam w maju w 6-7 tyg, ale na szczęście szybko się znów udało :) ... chociaż wydawało się dłuuuugo heh. Ja mam 32 i również jest to moja druga ciąża. Moja córka kończy 8 lat za dwa tygodnie. A ile ma twoje starsze dziecko ?

Gość gość
Hej dziewczyny. Dołączam sie. Jutro zaczynam 12 tydzien według om. Mam jutro dating scan wiec zobaczymy na kiedy dokładnie termin. Wstępnie 1 maja. Pozdrawiam z Surrey. To bedzie moje drugie dziecko- juz mam prawie 3 letnia córeczkę.

Gość Kama Hatfield
Super. Witamy :) Wpiszcie jakieś nicki to będzie łatwiej zidentyfikować kto pisze :) :) Się robi ekscytująco :)

Gość Kama Hatfield
Dzień doberek. Ale psia pogoda !!! Jak tam poszedł scan pani z Surrey? Zmieniła się data?

Gość gość
ść dziewczyny. To ja od tych nieregularnych cyklow;-) Mój syn ma 4 lata. Szczerze powiedziawszy chciałam mieć dzieci z różnicą max te 3,5-4 lata, a będzie więcej no ale nie przypuszczałam ze tak długo mi to zajmie. Z synem zaszłam w pierwszym czy drugim cyklu. Powoli go oswajam z myślą o rodzenstwie,na początku nie chcial, ale staram się mu tłumaczyć i widzę że narazie zaakceptowal. Nawet rozdzielil nam role, ja będę karmić, on dawać smoczek a tata zmieniać ofajdane pieluchy;-) Termin mam wstępnie na 6 maja,ale jeszcze zobaczymy po usg.

Gość Kama Hatfield
Haha podział mi się podoba. Moja córka ma prawie 8 lat więc będę zachęcać ją do jak największego zaangażowania :) A z podziałem dla nas świeżych i padniętych mam i tatusiów to chyba zawsze trochę ciężko, bo chłopaki wracają do pracy po urlopie :/ Ja nie jestem już z ojcem swojej córki więc ciekawa jestem jak mój mężczyzna da sobie radę heh Dla niego to pierwsze :)

Gość gość
hej dziewczyny:) z checia dolacze. u mnie dopiero poczatek, zaczal sie 7 tydz. pierwsza wizyte mam dopiero 27.10. denerwuje mnie taka bezczynnosc i niewiedza czy z dzieckiem wszystko okej. w polsce pewnie bylabym juz po usg i slyszala bicie serduszka :)

Gość Kama Hatfield
To słodko, witamy i gratulujemy. Spokojnie. Po prostu się tym ciesz i się nie stresuj :)

Gość gość
Dziewczyny byłam wczoraj na usg, z sercem dzidzi cos jest nie tak. Idę na spotkanie z consultant jutro. Mam nadzieje ze bedą jakieś dobre wieści

Gość gość
21:21 głowa do góry, napewno wszystko będzie dobrze!

Gość gość
15:05 no to czekanie do 12 tyg.to strasznie długo. A potem aż do 20. Dobrze ze chociaż opieka przy porodzie jest dobra i położna stałe jest przy rodzącej.

Gość Kama Hatfield
Coś te Majówki w UK się nie rozgrzewają :) Piszemy mamusie, będzie raźniej. Dajcie znać jak wam mija 1 trymestr x

Gość Kolezanka9005
Czesc dziewczyny, ja tez mam termin na maj ;) jestem juz w 28tygodniu ciazy...i to moja pierwsza ciaza...bardzo jestem szczesliwa tylko ze brak znajomych co mozna pogadac na temat ciazy..dzieci itd. A fajnie bedzie poznac kolejna przyszla mame...z ktora bedzie mozna pogadac a nawet spotkac...wyjsc na wspolne spacery itd..;) pozdrawiam ;)

Gość gość
gość 2016.10.16 Hej. Ja jestem jakiś 11 tydz.i 1 dzienoczko.gif 24.10 mam usg. W sumie już drugie bo z miesiączki byłam na usg 3 tyg temu,przez moje nieregularne cykle ciaza jest 4 tyg.młodsza. Także badania krwi te na zespół downa i resztę musiałam powtarzać w 10 tyg.oczko.gif To jest moje drugie dziecko. Czuje się dobrze,ale brzuch będę miała ogromnyoczko.gif Maz wczoraj powiedział ze to chyba nie będzie dziewczynka bo nic nie zbrzydlamoczko.gif Pozdrawiam z Devonu To ja witajcie znowu;-) u mnie już 29 tydz. :-) ciąża przebiega prawidłowo. Będzie coreczka:-) czy szczepicie się na krztusiec?

Gość gość
Hej, ja akurat nie jestem w ciąży, ale jestem mamą kochanego łobuziaka 4-letniego, z maja, i też mieszkamy UK :) życzę udanych ciąż, zdrowych dzieci. pozdrawiam z Cardiff

Gość Malgosia2626
Hej hej ja co prawda rodze dopiero w sierpniu ale też zastanawiam się czy brać szczepionkę na krztusiec i grypę ? Pozdrawiam z Bristolu :)

Gość gość
3:29:ja na grypę nie brałam, a na krztusiec idę.

Gość Kolezanka9005
Hej dziewczyny, ja sie szczepilam i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze...moja polozna stwierdziala ze to konieczne...hmm...ale jaka prawda to nikt nie wie...:-/ oby wszystko bylo dobrze z moim bobasem ;) pozdrawiam Z Woking.

Gość gość
hej dziewczyny, ja akurat termin mam na poczatek czerwca. jestem w 25 tyg. moja polozna rowniez zaoferowala mi te szczepionki jednak stanowczo odmowilam. nie przyjmujcie ZADNYCH szczepionek w okresie ciazy. szczepionki nie sa testowane na kobietach w ciazy i niewiadomo jakie powiklania moga wywolac. kiedy specjalnie zapytalam polozna czy da mi gwarancje, ze dziecko bedzie bezpieczne po szczepionce zmieszala sie i jedynie odpowiedziala, ze oni je rekomenduja.