Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hej, obrończynie zycia poczętego!

Polecane posty

Gość gość

Hipotetyczna sytuacja życiowa: Macie córkę lat 13scie, pewnego felernego dnia wraca do domu droga doskonale znaną i bedac prawie na miejscu jakis zwyrodnialec ją napada i gwałci. Zachodzi w ciążę i....i co dalej? Mówicie "donos ciaze i oddaj dziecko"...? Mimo tego ze ciało jej sie zmieni, moze dostać rozstępów, ludzie beda ja wytykać palcami, musi urodzić albo miec cc wiec nie jest to obojętne dla jej organizmu, laktacja...i na końcu powrót do "normalności" gdzie akurat normalnie nigdy juz nie bedzie. Serio skażesz swoja córkę na takie przejścia w imię wymaginowanego poczucia krzywdy dla zarodka? Serio ważniejszy jest niechciany zlepek komórek bez mozgu, planów i wspomnień niz wasze żyjące dziecko???

Gość gość
Gwałty to mały odsetek. Chodzi o zabijanie dzieci bo się ludzie puszczają na prawo i lewo i nie chcą ponosik konsekwencji czynów. A także o to co robiono za Hitlera i Stalina czyli eugenike. Wygo.oglaj sobie co to słowo oznacza... dlaczego nie zapytasz dlaczego PRAWO NIE JEST ZAOSTRZONE co do g****icieli? ?!! Czemu im nie obcinaja k****sow?! Od razu spadla by ta przestepczosc !!!

Gość gość
bo to durnie tylko zakazują, każdy ma swoje sumienie i niech robi według wlasnego sumienia, do tego nie każdy jest katolikiem, a w naszym kraju pisowcom to już całkiem odwala

Gość gość
15.13 skrobanie się na potege bylo za czasów twojej matki. Wtedy w d***e mieli antykoncepcję bo w kazdej przychodni na zyczenie mozna bylo usunąć ciaze. Przestancie robic z mlodych dziewczyn k***y bo taki etap byl 30-40.lat temu .

Gość gość
18:43 od mojej matki to dwa uje w bok. W d.Pie byłaś guffno widziałaś.

Gość gość
18:50 A Ty co, zespół ocaleńca masz? Zapytaj mamusi jak koleżanki się skrobały, czy z nimi pod raczkę nie poszła. Większość bab po 50 się skrobała i swoim żałosnym skomleniem tego nie zmienisz. Do nich się pluj, kretynico.

Gość gość
"Z badania CBOS dotyczącego przerywania ciąży wynika, że szacunkowo od 25 do 35 proc. Polek dokonało aborcji. Oznacza to mniej więcej od 4 do 6 milionów kobiet." "Granicę można określić na poziomie kobiet 35-letnich, czyli tych, które weszły w wiek rozrodczy na krótko przed zaostrzeniem prawa aborcyjnego. Kobiety poniżej tego wieku decydowały się na aborcję prawie trzykrotnie rzadziej niż kobiety mające 35 lat i więcej (13 proc. wobec 36 proc.). " Dane z 2013 roku, czyli dziś granice można ustawić na poziomie kobiet 38letnich.

Gość gość
"Badanie wykazało również, że deklaracja o dokonaniu aborcji idzie w parze z niższym wykształceniem, niezadowoleniem ze swojej sytuacji materialnej i, co może zaskakiwać, prawicowymi poglądami oraz religijnością. Cytowany przez “Rzeczpospolitą” ekspert CBOS podkreśla jednak, że trudno mówić w przypadku tych zmiennych o związkach przyczynowo skutkowych, bowiem kluczowa pozostaje kwestia wieku respondentek. "

Gość gość
Aborcja powinna być ogólnie dostępna. Kogo obchodzą cudze dzieci? Mam firmę i miesięcznie dostajemy kilka prósb o pomoc finansową dla ciężko chorych dzieci bo państwo da 200 zł zasiłku i za to trzeba kupić lekarstwa, opłacić rehabilitację. Kopelka w morzu potrzeb. Każdy powinien postępować wg siebie. Akurat w kwestii ciąży to sprawa indywidualna. Jestem za tym, żeby potencjalnych tatusiów karać srodze. Może nie byłoby niektórych aborcji gdyby tatusiowie dorośli do odpowiedzialności. A tak kobiety obrywają bo tylko one same z soba mają dzieci. A gdzie tatuś?

Gość gość
15:13 To, że g***ty to mały odsetek nie zmienia tego że wszystko się moze zdarzyć. Zagrożenie bombardowaniem atomowym rowniez jest małe ale istnieje i ludzie wiedzą jak się przed nim chronić. Podobnie jest tutaj. Chcesz obcinania kutacha gwałcicielowi? Proszę bardzo, jestem ZA. Ale czekaj czekaj... Ty nie możesz tego chcieć skoro zlepek komórek bronisz a żywego człowieka chcesz okaleczać i nie dac mu drugiej szansy na normalne zycie-ten gwałciciel mogł miec chorobę psychiczna albo zwyczajnie słabszy dzien, no nie? Dla człowieka juz narodzonego nie masz litości ale nad płodem sie trzęsiesz. Jesli dalej ludzie beda popadać w takie skrajności jak Ty to nigdy prawo dotyczące gwałcicieli nie bedzie zaostrzone. Jestem za tym zeby edukować chlopcow jak nie gwałcić a nie tylko dziewczynki jak nie zostać zgwałconą. Jestem za kastrowaniem takich zwyrodnialców ale rowniez jestem za ochroną ofiary w tym przypadku dziewczynki która ma 13scie lat i za oszczędzeniem jej cierpienia w imie jakis morali z dooopy wziętych.

Gość gość
Dokładnie. Same zaszły w ciążę,same w niej chodzą,same muszą urodzić i wychować. Nikogo nie interesuje za co,jak,w jaki sposób,nikogo nie interesuje sytuacja danej kobiety. Najłatwiej powiedzieć,że rozłożyła nogi i już. Odpowiedzialność zawsze spada na kobietę i to jest najbardziej frustrujące w tym wszystkim. Tatuś może da te parę groszy alimentów,a może nie,jak mu się tam będzie chciało. A potem taki jeden z drugim fiut, po 10-15 latach występuje z roszczeniami, bo on chce mieć kontakt z dzieckiem...:/W d***e miał dziecko,w d***e miał jego matkę i nagle tatuś się znajduje,qrwa jego mać. Mało to takich przypadków? Albo miganie się od alimentów,że niby dziecko nie jego. A jak już po wymuszonych testach DNA wychodzi,że jednak jego, to ucieka ,najchętniej na inną galaktykę, i nie ma! Zniknął! A dziecko zostało. Kobieta w tragicznej sytuacji też. Nie każda ma możliwość i siłę urodzić i wychować dziecko.