Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Matka Chrzestna

Polecane posty

Gość gość

Witam, tak jak w temacie mam zostać matką chrzestną. Nie zamierzam jednak iść do spowiedzi.Nie będę się spowiadać mężczyźnie, który jest większym grzesznikiem ode mnie i który z niecierpliwością czeka aby poznać moje złe uczynki. Nie uczęszczam na pokaz na Mszach. W kościele jestem tylko podczas święcenia jajek. Gdy powiedziałam, że nie pójdę do spowiedzi i Komunii wywiązała się kłótnia. Mam 21 lat i im jestem starsza, tym bardziej wydaje mi się, że katolicyzm to obłuda (usłyszałam jakoś, że księża współżyją z dziećmi i uważają, że to dzieci winne są tych ohydnych czynów, bo kuszą niewinnych mężczyzn w czarnych szatach a teraz na dodatek nie chcą ochrzcić syna mojej siostry - jest o rok młodsza ode mnie i ma już dziecko, niestety wpadła z chłopakiem i nie mają ślubu kościelnego, bo po co w tak młodym wieku ślub, skoro oboje jeszcze nie dorośli do niego i zachowują się jak dzieci). W kilka lat moja wiara prawie upadła. I tu moje zapytanie. Czy będę musiała uczęszczać na jakieś nauki, przed tym jak zostanę chrzestną? Znajoma mojej mamy była podobno na takich lekcjach. Nie mogę patrzeć na księży, dlatego chcę się psychicznie przygotować na taką ewentualność, żebym nie zrobiła księdzu awantury a rodzinie wstydu.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować