Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ina®

Współlokatorka bałaganiara

Polecane posty

Powoli mam dość swojej współlokatorki. Staram sie utrzymywać porządek, sprzątam po sobie, a ona rozrzuca swoje rzeczy po kuchni, zostawia nieogarniętą łazienkę itp...cały czas syfi, zostawia brudne gary(dwa dni temu wyniosła stertę z pokoju i tak sobie stoją w zlewie), wczoraj zalała gaz i zostawiła nie wiadomo do kiedy, co zaczyna mnie irytować i drażnić.:) Mieszkamy ze sobą od ponad 2 tygodni+ jeszcze facet, który o dziwo zachowuje sie ok pod tym względem.;) Zwróciłam jej uwagę, ale jak zawsze zaraz/później/zapomniałam/spieszyłam sie itp. Macie jakiś pomysł?:P Bo juz nie chce jej na razie wygarniać, ale zaczyna mnie to wkurzać, po drugie nie chce sie wstydzić jak ktoś do mnie przyjdzie, a tez nie jestem nie wiem kim żeby za nią sprzątać.:)

Gość gość
Powiedz jej wprost żeby po sobie sprzątała bo nie będziesz tego za nią robić.:)

Gość gość
Nasraj jej do łóżka! :classic_cool:

Gość gość
Moja współlokatorka jest pedantką frustratką, robi dzikie awantury o włos na baterii prysznicowej i okr**** na stole. Codziennie lata z odkurzaczem i ścierą i oczekuje ode mnie tego samego. Ponadto jest weganką i zdarzyło jej się wyrzucić mój słoik z gołąbkami od mamy ze wsi, bo ją to obrzydzało. Co robić? Jak żyć? Gdzie uciekać?

gość dziś Ja jestem wegetarianką, ale normalną nie brzydzę sie mięsa, nie mam problemu z tym, że ktoś je, zdarza mi sie gotować potrawy z mięsem dla innych.;) Współczuje bo taka nawiedzona pedantka tez musi być męcząca. Lubie porządek,ale nie wydaje mi sie żebym miała na tym punkcie hopla.:classic_cool:;)

Wynieś jej syf do jej pokoju, na progu, żeby miała od razu, jak wejdzie. Może się potknie, a może nawet nie zauważy. Zostaw karteczkę, że syf to stan umysłu, jaki trzyma się w swoim pokoju i nie zaraża się nim innych. I tyle.

Gość gość
coś ściemniasz nie da się zobaczyć przez liśc kapusty czy gołąbek faszerowany mięsem czy ryżem :-)

Gość gość
00:05 miałam taką sama wspollokatorke :O zabraniała mi jeść mięso, kupować sweterki z kaszmiru,angory,apaszki z jedwabiu

Gość gość
ina to jest kolejne konto him po co odpisujecie tej smacie ??

Gość gość
Wolalabym mieszkac z balqganiara niz z pedantka. Niecierpie pedantow i im nie ufam zwyczajnie:D mysle ze ktos kto jest w stanie marnowac caly wolny czas na sprzatanie, porzadkowanie i ukladanie ma w sobie cos psycjopatycznego. Ze jesli ktos potrafi zrobic problem z zacieku na lustrze, czy odrobiny kurzu musi moec powazny problem ze swoim swiatem emocjonalnym... pedanci sa niebezpieczni i nie do konca normalni.