Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

beta hcg pomocy!!

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny... dziś po 9 miesiącach starań odebrałam bete hcg i wyszła 58,13 mlU/ml !! Dziś 27dc cykle 28-29. Myślicie że się udało?? Bo już sama nie wiem całą się trzese z nerwów. ...

Gość gość
no wg norm to ciąża. powtórz po 48 godz.

Gość gość
Na wynikach masz normy napisane. Taki wynik oznacza ciążę, ale żeby zacząć się cieszyć powtórz badanie po 48 godz i zobacz czy rośnie - wzrost powinien być ok 100%

Gość justa912
Dzięki dziewczyny :) wiem że głupie pytania zadaje ale jestem w takim szoku ze się pogubilam. Zawsze siebie wyobrażałam ten moment a dzis poprostu szok... i obawa bo jestem jeszcze przed terminem okresu jakoś dzień może dwa. Strasznie się boję żeby nie było poronienia. Tak długo czekaliśmy :) e hhh sory powtarzam się już...

Gość gość
Nie denerwuj się czymś na co nie masz wpływu. Powtórz betę i napisz wynik. Wtedy będziemy gratulować. Powodzenia.

Gość justa912
Okej dam znać za dwa dni jak powtórzę :) dziś jeszcze zrobię test z apteki zobaczymy co pokaże jak jest stężenie 59,13 to powinien wyjść już. Dzięki za rady:)

Gość gość
Testami sikanymi się tak bardzo nie przejmuj - mi wyszły pozytywne dopiero przy poziomie bHCG 300. Test z krwi jest najbardziej wiarygodny. Tak czy inaczej - gratulacje!

Gość justa912
Zrobiłam sikanca bardzo blada kreska ale może dlatego że zrobiłam o godzinie 16... no i jestem jeszcze przed okresem dwa dni. Strasznie się boję ale mam nadzieję ze będzie już ok:-) trzymajcie kciuki proszę!

Gość justa912
Dziewczyny dzis znów byłam na beta hcg. Wynik 177. Dwa dni temu było 59,13. Więc przyrost duży 200% prawie... czy to dobrze, nie za dużo? Słyszałam że ma być 66%...

Gość gość
W rodzinie bliźniaki były?

Gość gość
Przyrost normalny. Bliźniaki? Przy takim przyroscie? Ty chyba nie poważna jesteś. Beta na tym etapie będzie rosła nawet jakby miało być coś nie tak. Zazwyczaj spada między 4 a 5 tyg przy tych wczesnych poronieniach. Także największą pewność da ci lekarz najwcześniej po 6 tyg

Gość justa912
Właśnie na 6 tydzień jestem umowiona do ginekolog ale wcześniej kazała powtórzyć bete. No i jestem ciekawa czy to dobry przyrost.... o Kurde mój mąż jest z bliźniaków więc chyba mi to nie grozi (ponoć dziedziczy się po dziadkach).

Gość gość
Przy takiej becie na pewno to nie sa bliźniaki. Ja nam trójkę dzieci w każdej ciąży miałam przyrost dużo większy od Twojego i nikt nigdy nawet nie sugerował bliźniaków. Także nie przesadzajcie dziewczyny.

Gość justa912
To super :) dzięki za odpowiedzi :) naprawdę jest to dla mnie mega ważne bo to pierwsza moja ciaza i się stresuje czy aby wszystko jest ok. Staraliśmy się 9 miesięcy o nią.