Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

2,5 latek już w ogóle bez pieluch

Polecane posty

Gość gość

Woła kiedy chce się załatwić, tak mówi moja znajoma o swoim synku. Wierzycie już ? Bo ja nie.

Gość gość
Oczywiście ze tak. Mój syn w tym wieku przestał nocic i w dzień i w nocy. A są i dzieci co i wcześniej pozbywają się pieluch. Ale 2,5 roku to już raczej max kiedy powinno sie odpieluchowac

Gość gość
A ja wierzę! Moja córka ma 1,5 roku i też jest całkiem bez pieluch. Nawet teraz byłam z nią 3 dni w szpitalu i nawet podczas choroby kontrolowała wydalanie. Wszystkie pielęgniarki sie dziwiły a uwierzyły dopiero jak zobaczyły. A TERAZ MOZECIE MNIE HEJTOWAĆ:) Dzieci są mądrzejsze niż wam się wydaje. Na sali był rówieśnik córki, nieodpieluchowany. Interesował się naszym nocnikiem, podchodził do niego etc. a jego matka się śmiała, że on nie wie co to jest, bo nawet nigdy nie miał do czynienia z nocnikiem. To wina matek, że zaczynają za późno. Ja zaczęłam gdy moja córka miała 9 mcy. Od razu zaczęła robić kupę na nocnik. Gdy miała 13 i byliśmy na urlopie 2 tygodniowym, zabrałam ze sobą tylko 2 pampersy, zakładałam je na noc lecz tylko asekuracyjnie.

Gość gość
u mnie synek zostal odpieluchowany mniej wiecej w tym samym czasie, mial dokladnie 2 lata i 5mcy. Nauka zajela mi cztery dni, a po tygodniu na noc tez odstawilam pieluchy. Takze nie ma w tym nic dziwnego. Rozne sa dzieci nie ma sie co dziwic. Moj bratanek zostal odpieluchowany w wieku niespelna dwoch lat.

Gość gość
możliwe, mój ma 2 i 7 mies. i woła, ba, sam idzie do toalety i robi 1 i 2 na sedes, sam zakłada nakładke, tylko na nakładke ciężko mu wejść i tu potrzebuje pomocy, siusia sam bez niczyjej pomocy i stało się to w ciągu ostatnich 2 tygodni, poszedł do przedszkola i nagle "wysamodzielniał", a wcześniej za cholerę nie mogłam go nauczyć

Gość gość
Moja córka miała 2 lata i 2 miesiące gdy pieluchy w dzień przestały być potrzebne , zakładałam jeszcze 3 miesiące na noc asekuracyjnie a potem nawet na noc nie

Gość gość
Ja myślałam, że dopiero 3 letnie dzieci są odpieluchowywane.

Gość gość
moja córka ma 2 lata i 4 miesiące i też już ze 2-3 miesiące nie używa pieluch w ciągu dnia :) czasami zdarzają się jeszcze wpadki, zwłaszcza jak zbyt dobrze sie bawi i zapomina o całym świecie ;) na noc jeszcze jej zakładamy bo codziennie rano ma zasikaną tą pieluchę.

Gość gość
A co autorko, twój ma 3 lata i jeszcze w pieluchę wali? 2,5 latek to dziecko, które potrafi nauczyć się prostego wierszyka, a nie będzie czuło, że siku mu się chce? Please! U mnie dwójka moich dzieci dokładnie tak samo jak u gościa 12:28, a nawet jeszcze wcześniej. 12:28 dokładnie, lenistwo matek, bo pampers wygodny. Zdjęłam całkiem pieluchę, jak miały po 12 miesięcy, a oswajanie się z nocnikiem zaczęłam jak miały po 8-9.

Gość gość
gość dziś Ja myślałam, że dopiero 3 letnie dzieci są odpieluchowywane. x A zapytaj swojej babci, czy męczyła się z praniem tetrówek przez 3 lata, to cię wyśmieje. Od zawsze roczniaki latały bez pieluch, tylko teraz jakaś głupia moda, bo dziecko nie gotowe. Bzdura wymyślona, aby usprawiedliwić swoje lenistwo. Gdyby nie przedszkola, to by wiele matek trzymałby w tym swoje dzieci do 5rż.

Gość gość
Moja córka ma 2 latka i 4 miesiące i od miesiąca załatwia się normalnie do łazienki do muszli, na noc jej daje pampersa bo to różnie bywa ale w dzień chodzi w majteczkach nie w pampersie. Nie rozumiem co cię tak dziwi?

Gość gość
Mój w wieku 2lat i 2miesięcy został odpieluchowany i uważam, że to późno, wcześniej dwa podejścia w wieku 1,5 roku i 2 lata okazały się niewypałem. Za trzecim razem w ciągu trzech dni - trzeci dzień bez wpadki już. Pampers na noc asekuracyjnie, zazwyczaj suchy. Dodam, że mówi mało, ale potrzeby sygnalizuje.

Gość gość
jeszcze ja z 12.34 to, ze dziecko nie jest odpieluchowane w wieku 2 lat to niczyja wina matki i zarzucanego jej lenistwa tez nie na swoim przykładzie wiem, ze tylko gotowość dziecka gwarantuje sukces, nic innego zaszczanego mieszkania nie chciałam mieć, dziecka zaszczanego też nie, to go nie nauczyło, bo nie docierało co i gdzie ma robić nagle cos zaskoczyło, jakiś czynnik zewnętrzny, bodziec, może w postac***ani z przedszkola, może innych dzieci, nie wiem, chociaż w domu jest starszy brat i mały widział jak siusia no, ale ja walczyłam trochę, ale nie chciałam miesiącami latać ze scierą, bo jak było widać, efektów zero wiec nie gadajcie, ze matki z lenistwa nie odpieluchowują, najczęściej się po prostu nie da a tak poza tym to sprawa każdego z nas, z osobna, nie twoja czy moja czy dziecko iksińskiej nosi pieluchę pieluchy są i będą, i parcie na szkło nic tu nie da poza nawiasem jeszcze, starszy sam sikał już w wieku 2 lat, mały nie ot ciekawostka

Gość gość
większość 2,5 letnich dzieci jest odpieluchowanych.Moi synowie bliźniacy mieli 22 miesiące gdy zaczęli korzystać z sedesu,nie używałam nocników.

Gość gość
U mnie w otoczeniu też 90% dzieci było odpieluchowanych między 2 a 3 rokiem życia. Różnie, część wcześniej nawet, część później. Mój był wyjątkiem bo u niego długo zostały pieluchy na noc, ale to było związane z jego problemami zdrowotnymi. W dzień nie korzystał już w ogóle kiedy miał 2 lata i 4 mce, praktycznie bez wpadek chociaż jeśli mówił że musi już, to był minimalny czas na szukanie toalety. Nauka u dzieci które są gotowe trwa max 2 tyg. Ale to że nasze mamy czy babcie nie używały pieluch tak długo, nie wynikało... również z lenistwa. Nie chciało im się prać i prasować ton tetrowych pieluch, po których nieraz jeszcze odparzenia do leczenia dochodziły. Ale to odpieluchowanie polegało raczej na wyłapywaniu siuśków i kupy, tudzież trzymaniu malucha na nocniku aż zrobił swoje.

Gość gość
Moja w tym wieku do przedszkola szła więc dziwne gdyby jeszcze w pieluchy robiła. W przedszkolu D...E musiała sobie sama podejrzeć A nie w pieluchy robic

Gość gość
Oczywiscie ze tak :-) przedszkolaki z ktorymi pracuje wlasnie od 2,5 roku uczeszczaja do mojej grupy same wychodza z sali do kibelka. Jeden 2,5 letni smerfik to nawet po kupce sie sam wytrze.

Gość gość
My odstawilismy pieluchy w wieku 2lat i 2mies zakladalam jeszcze na noc przez jakis czas. Teraz ma 2,4mies i juz pieluch nie uzywamy ani w dzien ani w nocy. Wstaje rano i robi siusiu bez wpadek