Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja dobra kolezanka ma chyba problem z alkoholem

Polecane posty

Gość gość

Zawsze szuka usprawiedliwienia, uważa że nie pije duzo. Ale z jej opowieści wnioskuję ze jednak sporo bo sama sobie drinkuje czesto wieczorami w tygodniu. Jak do niej czasem idę i biorę jedno wino to ona ma już dwa przyszykowane i nie potrafi skończyć na tym jednym czy chociażby na dwóch tylko otwiera trzecie. Jak kupuje piwo to tylko zawsze typu warka strong czy dębowe mocne nigdy nic słabszego. Nawet będąc w ciąży pomimo wcześniejszych poronien nie odmówiła sobie alkoholu i piła czesto redsy te 2,5% lub popijala lampkę wina przrz cały wieczór. Niby lekarz powiedział jej ze czasem można. Ja uważam że to jednak już problem alkoholowy skoro nawet na czas ciąży nie można zrezygnować. Wiem ze czasem można mieć smak na piwo w ciąży ale są przecież takie zupełnie bezalkoholowe. Nie wiem czy powinnam się wtrącać, pewnie mnie zaatakuje ze ona dużo nie pije. Ma nieudane małżeństwo,ale na własne życzenie bo nie potrafi tego zakończyć pomimo że męża nigdy nie kochała. Dodam że to moja dobra koleżanka, nie napisze ze przyjaciółka bo pomimo że ja lubię to jednak wiem ze nie wszystko jej mogę powiedzieć bo ona ma długi język. Dodam że ma ona rodzinę w naszym mieście i moze oni powinni jej uświadomić problem?

Gość gość
Skoro nie jesteś jej przyjaciółką, to nic ci do tego. Nie twoja sprawa, nie twój biznes. I uwierz mi, jeśli ma ten problem, to nie musisz jej tego uświadamiać, bo ona sama doskonale sobie z tego daje sprawę.

Gość gość
14;01 ona mnie za nią uważa,bo zawsze byłam dyskretna i lojalna i nigdy nie powtorzylam nikomu tego co mi mówi, a ja po prostu jej tak nazwać nie mogę bo wiem nie wszystko jej mogę powiedzieć. Jednak ha bardzo lubię i zależy mi na niej.