Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Muszę wystąpić z kościoła

Polecane posty

Gość gość
Gratulacje, teraz wyskocz z okna.

Gość gość
Ja już to zrobiłem :)

Gość gość
To nie chodz do kościoła nie przyjmuj księdza jak będzie chodził po kolędzie ja tak robię.

Gość gość
Wystąpie z kościoła bo muszę to zrobić. Z okna nie wyskoczę bo nie widzę w tym nic ciekawego. I nie radzę nikomu tego, tak jak Ty :/. Pewnie jesteś tym właśnie standardowym, czyli dogryzającym katolikiem :/.

Gość gość
Musisz tylko ustalić nazwę swojej parafii (w której byłaś ochrzczona) i poprosić o datę i numer księgi chrztu. Potem poprostu piszesz podanie, drukujesz w dwóch egzemplarzach, podpisujesz i zanosisz proboszczowi. Jedną kopię zatrzymuje, drugą wysyła do kurii diecezjalnej. Po miesiącu kuria poleca dokonać w księdze chrztu adnotację, że dokonałaś apostazji. I już.

Gość gość
Pewnie jesteś tym właśnie standardowym, czyli dogryzającym katolikiem :/ xxxx nooo tak kolega powyżej chciał zabłysnąć ale się nie popisał. ps. autorze... nic nie musisz.

Gość gość
Fajnie, że nie trzeba świadków. Dziękuję za pomoc!!!

Gość gość
Proszę :) Pamiętaj aby w podaniu zamieścić wszystkie wymagane informacje: imię, nazwisko, datę i miejsce urodzenia, numer dowodu osobistego, datę chrztu, numer księgi chrztu, i oczywiście napisać że byłaś ochrzczona właśnie w tej parafii.

Gość gość
A po wystepujesz, wtedy ksiadz moze odmowic Ci pogrzebu, slubu i problem z dziecmi, chrzest I komunia. itp. Bardzo Cie rozumie bo kosciol w Polsce ma jeszcze swiadomosc sredniowieczna.

Gość gość
Dla mnie powyższe kwestie są nic nie znaczące. Pogrzeb - chcę mieć rozsypane prochy w nieturystycznych partiach gorzej. Ślub - miałam piękny ślub cywilny w Ustce i super weekendową balangę "po" w Hotelu. 80 osób :). Chrzest dzieci - moje dzieci niech same wybierają jako dorosłe osoby. Jestem wkurzona, że zaglądają mi w majtki. Dosyć!

Gość gość
Też nie lubię kościoła, ale akurat, że broni nienarodzonych to dobrze robi.

Gość gość
tylko szkoda,że już mniej broni tych istniejących

Gość gość
Nie gadalibyscie tak, gdybyście mieli niepełnosprawnego brata/siostrę. Mało siedzi ludzi w domu z porażeniem mózgowym??? Z downem??? Widzieliscie ich matki? Matki tak, ale ojców to już nie bardzo. Ojcowie nagle znikają. Ch z takim traktowaniem, chcielibyście być w obecnym wcieleniu niepełnosprawna roslinka zamiast sobą? No? Słucham!

Gość gość
a posłuchałas ich oni takze chce zyc nic vujcic ma zone i dziecko i jest sławny a popierwsze to nie kosciuł projekt ani rzadu tylko zwykłych ludzi kturzy chca zaostrzenia i karania kobiet co na to własnie nie zgodził sie kosciuł by nie karac kobiet