Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Intercyza małżeńska Czego powinnam zarządale? ?

Polecane posty

Gość gość

Mój narzeczony zaproponiwał intercyzę (jest bardzo nieufryny w obec mnie pomimo 4 lat związku.Ale to dlatego że była go zdradzała więc rozumiem jego niepokój) Powiedział mi nawet jakie ma żądania (Niektóre są dziwne ) Dzieci mam przewijać tylko ja. Nie mogę przytyć więcej niż 10 kg (nie licząc ciąży ) Po 45 roku życia nie mam prawa zmuszać go do współżycia. To z nas które zdradzi ma obowiązek wypłacać drugiemu kwotę w wysokości 1/3 dochodów do końca życia i inne . Ale ja nie wiem czego żądać ? Co do majątku to on już zaznaczył ale powiedział żebym ja też dodała do niej coś od siebie.

Gość gość
To prowo, bo inaczej ten facet jest...hmm, nienormalny. Nigdy bym czegoś takiego nie podpisała, i nie chodzi mi o majątek, ale o sprawy przyszłego małżeństwa i rodzicielstwa. Gdyby mi facet takie coś zaproponował, natychmiast przestałby być moim narzeczonym i kimkolwiek w moim życiu.

Gość gość
Widzę tu jeszcze podstawowy problem z zaufaniem i traktowaniem każdej kobiety odrębnie, tak, jak na to zasługuje. No i co z tego, że była bo zdradziła? Ty nie jesteś byla. Jesteś inna kobietą. Skąd wytrzasnęłas takiego oryginala? O matko...

Gość gość
Wyślij go na księżyc. Nie wierze w to :)

Gość gość
Zaciągnięte z Beckhama.

Gość gość
a jak nie wyniesie śmieci niech cie nosi na barana oczywiście dopóki mu zdrowie na to pozwoli, żebyś go na śmierć nie zajeździła

Gość Iczi
Powiedz mu -Wiesz co ? Rozmyslilam sie , nie chce wychodzic za Ciebie za maz . Za maz wyjde za takiego mezczyzne ktory bedzie mi ufal , a ja jemu

Gość gość
malo ci to samo na macierzynskim,jeszcze tu musisz wklejac?

Gość gość
a jezeli przytyjesz np 12 kg to bedzie rozwod z Twojej winy? nie za bardzo rozumiem? a Wy sie kochacie????

Gość wieśniak_22
z jak bym sie żenił z kobietą odrazu bym podpisywał intercyzę mimo, że nic nie mam :P

Gość gość
i wlasnie dlatego, Ty nie bedziesz sie zenil! to Problem masz z glowy! Zostaniesz z Renia :-P

Gość gość
nie bierzcie ślubów nie mając zaufania do partnera

Gość gość
Aż się poplakalam ze smiechu. Powiedz że to glupi zart.

Gość gość
Powiedz ze bedzieszgotowac tylkodla siebie. Że gdy On skonczy 38 lat będzie Cię mogl bzy..c tylko wibratorem. Ze macie mieszkac w osobnych pokojach i ma się zwracać do Ciebie przy ludziach Pani Żono. I wymyśl cos jeszcze.

Gość gość
Piszą te,co g..o wniosły do zwiazków i nie maja pojęcia co to zabezpieczenie na ewentualna nieudana przyszlość. Glowa na karku patrząc na statystyki-ok.67 tyś.rozwodów rocznie ...

Gość Dasertyn
W obecnych czasach, małżeństwo dla mężczyzn jest bardzo nieopłacalne. Niby jesteśmy równi wobec prawa, ale praktyka sądowa wygląda inaczej i jest bardzo niekorzystna dla mężczyzn. Tylko niedojrzali emocjonalnie faceci biorą obecnie ślub, a szczególnie bez podpisanej intercyzy.

Trzeba być naprawdę głupim, żeby takie rzeczy jak waga żony czy przewijanie dziecka regulować w intercyzie. Uciekaj do takiego wariata jak najszybciej :D.

Gość gość
odpowiedz wyzej: BRAWO!!!! nie dodac, nie ujac!

Gość gość
Tylko narcyz i męzczyzna o wrazliwosci zamrażarki mógl wymyslic taką intercyzę. Gdy przychodzi dziecko na świat, facet umywa ręce, i nie chce być ojcem, wspóuczestniczącym w pielęgnacji i wychowaniu dziecka , myślenie typu- to babska sprawa. Przytycie powyżej 10kg może się zdarzyć przy białaczkę, niektórych innych chorobach. Szczęśliwe pary uprawiają seks do późnej starości, dbając o bliskość i więź, bo tego oboje potrzebują. Albo jest się z kimś, i ma się do tej osoby zaufanie, albo żadne zapisy prawne tego nie zagwarantują. A również może być tak, że po ślubie okaże się, iż facet ma jakieś odchyly w sypialni, lub jest impotentem albo gejem, i seks jest sporadyczne, wymuszony. Zdrada karana finansowo? Do końca życia? Wychodzisz za..księgowego??? Wolałabym być do końca życia sama niż z takim facetem. I mam w nosie jego majątek, chodzi mi o podejście do wspólnego życia, do małżeństwa. Widzę tu wszystko- poza miłością.

Gość gość
Po 4 latach jest nieudany? A kiedy nabierze zaufania? Po 40 latach? Tak, tak, tłumacz to. Biedny misio.

Gość gość
*Po 4 latach związku jest nieufny??