Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZmartwieniaMama

Suche i czerwone policzki u rocznego dziecka!

Polecane posty

Gość ZmartwieniaMama

Mam problem z buzia córki ma bardzo suche policzki i czerwone co i raz wyskakuje liszaj. Buzię najpierw samarowalismy Lipikarem teraz emolium i nie pomaga a mam wrażenie ze coraz gorzej.Mamy macie jakiś pomysł od czego to może być.. pani dr.stwierdziła że od tarcia buzia o dywan!!aż szkoda komentować..

Gość gość
Moja corka tez takie policzki miala. Od 3-6 miesiaca zycia. Az strupy byly. Lekarze sterydy juz nawet przepisywali smarowalam ale nic. Dopiero gdy przestalam karmic piersia samo zeszlo. Teraz ma 6 lat nie ma zadnych alergii ani nic. W sumie nie wiadomo co to bylo. Ogolnie na taka sucha skore polecam krem Hud Salva. Mozna stosowac ja u dzieci. Nie wiem gdzie mozna ja kupic ja zamawiam dla siebie na allegro.

Gość gość
Tu autorka. AZS można stwierdzic po samych policzkach ?nigdzie więcej na ciele tego nie ma. A powinnam iść do alergologa czy dermatologa ?bo sama już nie wiem jak nasza pediatra pomoc nie potrafi.

Gość gość
Do dermatologa najpierw.

Gość gość
Jak dla mnie to skaza białkowa !

Gość gość
15:11 Skaza białkowa wygląda nieco inaczej. Moim zdaniem to AZS. Mój syn miał AZS praktycznie od urodzenia :o dostaliśmy receptę na maść robioną i smarowałam go od stóp do głów. Jak miał 2 lata samo przeszło jak ręką odjął.

Gość gość
Tu autorka.Tylko malutka ma to tylko na policzkach a nie na całym ciele więc mało prawdopodobne to AZS .Musze iść jakiegoś specjalisty bo to coraz gorzej wygląda .

Gość gość
15:41 Kobieto AZS nie musi być wszędzie od razu. Wiem co piszę. Mój syn miał tylko na buzi właśnie. Potem zaczęło się to pojawiać na pleckach i brzuchu, dalej na nóżkach i rączkach. Ale to po dość długim czasie. Zanim pediatra stwierdziła, że to AZS to najpierw inna w szpitalu w którym się urodził stwierdziła, że "otarł się o pieluszkę" :o a on miał wykwity takie na buzi, że aż żal było patrzeć na to. Wyglądało strasznie :(

Gość gość
A stwierdzili od czego ma AZS ?może to alergia pokarmowa?

Gość gość
Ja tak mialam od dziecka. Kazdy lekarz dermatolog oj a wielu ich odwiedzilam mowili ze to AZS. Dopoki w wieku 20lat cos mi sie zaczelo dziac z paznokciami. Prawidlowa diagnoza dopiero po tylu latach luszczyca.

Gość Rathil
Może to AZS? U dzieci, schorzenie to występuje niezwykle często. Jeśli chcesz się tego pozbyć, zalecam zaopatrzenie się w dermokosmetyki "dr. Michaels", wytwarzane z substancji naturalnych, nie zawierające sterydów, bardzo skuteczne.