Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

L4 od lekarza rodzinnego?

Polecane posty

Gość gość

Witam, dopiero dowiedziałam się że jestem w ok 7tyg ciąży po wykonaniu badania beta hcg, wizytę u ginekologa mam za tydzień czy lekarz rodzinny może mi wystawić do tego czasu l4? Mam pracę która ma przeciwwskazania dla kobiet w ciąży, miałam problemy z hormonalne i martwię się, że z dzieckiem nie jest dobrze a do tego w pracy muszę dźwigać ciężkie przedmioty, czy lekarz rodzinny wpisze mi l4 dla naszego bezpieczeństwa i zdrowia? Będę spokojniejsza psychicznie, wiem że ciąża to nie choroba ale akurat w tej pracy w ciąży nie mogę pracować.

Gość gość
Wszystko było dobrze, nagle.... ojoj! Umieramy! Ja i moje dziecko! Jestem W ciąży! Ojoj! :P

Gość gość
Jezeli pracujesz w miejscu w ktorym kobiety w ciazy nie moga pracowac badz nie powinny to oczywiscie lekarz rodzinny moze dac Ci zwolnienie lekarskie. Ale rodzinny moze maksymalnie na 7 dni. Ja jestem na zwolnieniu lekarskim odrazu jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy czyli jakos od 5tc wlasnie przez charakter pracy a nie przez to ze mi cos bylo.

Gość gość
Jeśli pracujesz w miejscu, w którym kobiety w ciąży nie mogą pracować, to idziesz do BHP-owca i mówisz, że jesteś w ciąży, ale potwierdzenie tego faktu, od lekarza, będziesz mieć później i na wniosek BHP-owca pracodawca przenosi cię na inne stanowisko. Lekarz nie wie, bo i skąd?, na jakim ty stanowisku pracujesz?

Gość gość
Właśnie nie o to chodzi ze jestem umierajaca bo jestem w ciąży. Tylko boje się tego że poronienie, a pamiętam jak dziś gdy miałam szkolenie bhp to pan mówił że w sytuacji gdzie któraś z nas będzie w ciąży musi jak najszybciej pójść na l4 ponieważ nie ma tu pracy dla ciężarnych i jest zagrożenie dla ciąży.

Gość gość
Jestem na stanowisku kasjer, 8godz stoję albo siedzę, nie mam możliwości częstego chodzenia do toalety dodatkowo mam mdłości i zastanawiam się czy nie zwymiotuje na klienta a nie mogę prosić koleżanek o zastępstwo bo nikt nie może się dowiedzieć dopóki nie mam dokumentów że jestem w ciąży bo mogą mnie zwolnić, muszę do tego dźwigać wykładajac towar, skrzynki z alkoholem, zgrzewki wody itd nieraz jest to po 12-15kg . nie chcę robić z siebie ofiary ale moja siostra już 2razy poroniła a mamy podobne problemy z tarczyca i nie tylko i tak cud że jestem w ciąży.

Gość gość
Kobieta ma prawo isc na zwolnienie i jak masz sie z tym czuc lepiej to idz odrazu. I nie sluchaj tych madrych rad z forum ze nic Ci nie bedzie. Ciaza to indywidualna sprawa.