Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znacie jakichś dorosłych gotów?

Polecane posty

Gość gość

Nie dzieciaki tylko dorosłych ludzi?

Gość gość
Tak ale są to ludzie którym już przeszły przebieranki. Czasami na imprezie/koncercie to tam jeszcze łatwo rozpoznać że są gothami ale nie czują już takiego parcia na wyróżnianie się z tłumu. Oni mają po prostu tak jakby gotyckie dusze, interesuje ich wszystko co z tą subkulturą jest związane i wiedzą wiele na jej temat. Nie muszą nadrabiać braku wiedzy swoim wizerunkiem. Wśród nastolatków to wiadomo jak to jest, odkryje taki Evanescence lub inne dziadostwo, ubierze się mrocznie no i uważa się takie coś za gotha.

Gość gość
Nie wiem czy zaliczam się do starych gotów, ale ze stylu nie zrezygnowałam. Prawdę mówiąc im jestem starsza tym na więcej sobie pozwalam bo mogę. Za to kompletnie nie znam się na gotyckiej muzyce.

Gość gość
ja jestem doroslym gotem x dd poniekad ;)

Gość gość
Z tego się wyrasta w wieku 16 lat.

Gość gość
Najwyraźniej nie :P Podobno goci mają najwyższą średnią wieku

Gość gość
Czyli wiecznie dzieciaki? Super. Nie ma nic śmieszniejszego, niż dorosły "got". Swoją drogą, kto to jest? Ktoś kt osłucha badziewia pokroju Evanescence? Czy The Cure i Bauhaus? Bo to duża różnica.

Gość gość
nie znasz sie ja jestem doroslym emo i slucham se my chemical romance , wszystko jest mozliwe trzeba tylko uwierzyc :)

Gość gość
ani jednego ani drugiego, ale żadnego nie nazwałabym badziewiem. Wyrastać to się powinno z przepytywania ludzi jaką muzykę lubią i na tej podstawie oceniać ich poziom bycia "tru". ;) I mogę sobie być wiecznym dzieciakiem - skoro wszystko w moim życiu jest poukładane to mogę sobie pozwolić na to żeby mieć czarną pomadkę i czaszki na ścianie

Gość gość
To jesteś śmieszną "starą maleńką", sorry.

Gość gość
śmieszną zalezy jak dla kogo - może dla ludzie którzy sami są dość nudni i byle co ich bawi? Nie widzę powodu żeby sobie odmawiać noszenia ubrań które lubię lub zmiany wystroju mieszkania skoro ten mi odpowiada. I tak na co dzień jestem aż za poważna czasami.

Gość gość
poza tym co jest złego w niewyrastaniu z tego?

Gość gość
my chemical romance już nie istnieje, rozpadło się przecież

Gość gość
ale można ich dalej słuchać...muzyki nie zniszczyli

Gość gość nie Kasia
znam tylko takich, którzy przebierali się za gotów na imprezy w Bolkowie, żeby było śmieszniej. Na co dzień tak nie chodzą

Gość gość
tyle dobrze, że muzyka zawsze zostaje

Gość gość
ja parę osób znam które dalej się tak na co dzień ubierają, chociaż w stonowaną wersję. Dużo osób ogranicza się do koszulek z jakimś logiem i biżuterii.

Gość gość
tak co do ubrania, to ja normalnie noszę wszystko czarne, dużo bizuterii i glany/new rocki/platformy. Całkiem wygodny, codzienny styl

Gość gość
gość dziś poznałam kiedyś osobiście. bardzo inteligentna babka z poczuciem humoru. zresztą wystarczy przeczytać jakiś jej felieton, bloga itp.

Gość gość
nie dziwi mnie to, ale dla niektórych będzie "śmieszna" :/

Gość gość
Anja Orthodox to wokalistka znanego zespołu, więc jej jeszcze ujdzie pewien styl, choć też jest nieco śmieszna, patrząc na jej wiek. W ogóle jacyś "goci" to strasznie pretensjonalni ludzie, chcą się na siłę wyróżniać, a wyglądają pociesznie. Zwłaszcza jak są to już "stare konie". Sorry za kilka słów prawdy.

Gość gość
to nie chodzi o wyroznianie sie. jak ktos cale zycie sie tak ubiera i lubi to nie zmieni tego bo komus sie to wydaje smieszne. w koncu goci wygladaja bardzo podobnie wiec jak jestesmy w grupie to niespecjalnie sie roznimy miedzy soba. :P

Gość gość
Ja jestem dorosły i zawsze jestem gotów :)

Gość gość
Ja i jestem fanką Closterkeller.Kiedyś nawet mnie z Anją mylili.Ale teraz już stonowałam z wizerunkiem zewnętrznym.Ale na koncerty nadal łażę.Z moim lubym.

Gość gość
Jakoś nigdy nie słuchałam tego zespołu, nie moja scena

Gość gość
podajcie nazwy jakis "gockich" zespolow ? mnie najbardziej smiesza ludzie, ktorzy uwazaja cos za "smieszne" bo nie pasuje, wg. nich. do wieku itp. po prostu taka osobowosc, zeby kogos osmieszyc, ponizyc, walnac jakas zlosiwosc. po co? zeby sie lepiej poczuc i we wlasnych oczach wypasc lepiej. ot, leczenie kompleksow czyims kosztem.

Gość gość
zalezy o który nust Ci chodzi bo i Ministry i Type O Negative można uznać za gotyckie zespoły