Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam problem moja córka zaczeła seplenić w celu zwrócenia uwagi w przedszkolu!

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma równe 3 latka i 2 tygodnie. Poszła do przedszkola od sierpnia tego roku. Od końca września zaczeła "seplenić" "zmiekczać jak coś mówi-tak "ciumkać" i "pieszczotliwie" sie wypowiadać. Przedszkole prywatne logopedą jest moja znajoma. Powiedziała że mała robi to w celu zwrócenia uwagi na siebie. Ogólnie córka bardzo ładnie mowiła i to zdania wielokrotnie złożone opowiadała wymyślone przez siebie bajki używała słów fantastyczny laryngolog np triceratops diplodok i inne tego typu(fanka dinozaurów) a teraz tak ciumka Jak zwróce uwage to mówi normalnie ale trzeba ją upomnieć.Logopeda kazałazwracać jej uwagę i jak będzie znów na zajęciach to da mi ćwiczenia które mam z nią robić.Miał ktoś taki problem??

Gość gość
Bądź cierpliwa i poprawiaj ją :) Aż do znudzenia. Takie to jest słodko-kwaśne, to macierzyństwo ;)

Gość gość
ja chciem liziaka !!!

Gość gość
Mój syn też jako 3 latek załapał taki etap, trwało prawie rok. U nas z przedszkolem tworzyli żłobek i zaczął udawać, ze jest małą dzidzią, bo wykombinował sobie, że im poświęca sie sporo uwagi. Nie on jeden z grupy przedszkolnej tak robił. Wkurzaliśmy się, bo zachowywał się jak dzidzia, specjalnie mówił tylko sylabami (a słownictwo ma lepsze niz niejeden gimnazjalista), mówiliśmy, ze ma powiedzieć normalnie, bo nic nie rozumiemy, ciagle chciał się bawić, że jest małą dzidzią twierdząc, że małe dzidzie mają lepiej. Tłumaczyłam, rozmawiałam, przejmowałam się mocno. Z czasem samo minęło

Gość gość
Tu autorka.Właśnie moja tak mówi: chciem tjościćka albo mamusiu chciem liziaćka. Ale za to jak udaje głuchą to świetnie powtórzy że chce oglądać świnke pepe w telewizorze:P Problemem jest że ona zaczeła wynosić to z przedszkola np czy jesteśmy u mojej mamy czy u moich dziadków czy w sklepie.

Gość gość
upominajcie ją to jej przejdzie