Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciągłe awanantury z synem o rajstopy....Jak przemówić 9 latkowi do rozumu

Polecane posty

Gość gość

Syn ma 7 lat, w taka pogode jak jest dzisiaj - czyli poniżej 7 stopni - musi zakładac do szkoły rajstopy po siostrze. On się burzy strasznie. Jak mu wytłumaczyć że to dla jego zdrowia? Raz go już ukarałam że miał i rajstopy i krótkie spodenki to był spokój. Ale on znowu daje nam do wiwatu.

Gość gość
Ubieraj synowi getry i skarpetki, są przecież takie kalesonki w formie getrów z rozporkiem a nie rajstopy po siostrze, bez jaj!

Gość gość
To w końcu ma 7 czy 9 lat? Zakładaj kalesony

Gość gość
Oc/ipiałaś? A co mu ubierzesz jak będzie -10 na dworze? dwie pary rajstop i spodni idiotko? :o

Gość gość
Przepraszam, syn ma 9 lat, karzę mu zakładać rajstopy jak jest poniżej 7 stopni.

Gość gość
Jestem matką kilkunastoletniego syna, który teraz rozpoczął 1 gim. i rok starszej córki. Do tej pory syn nosił zimą bawełniane rajstopy, ale rzecz jasna bez jakiegokolwiek przymusu, pewnie wynika to z tego,że widzi, jak siostra również do tej pory czasem po takie sięga. Wiadomo,że kiedy był młodszy (przedszkole, max 3kl.) raczej się upierałam przy takiej formie ocieplacza pod spodnie dla obojga, ale potem zgodnie z sugestią męża kupiłam młodemu kalesonki i zaproponowałam zabranie rajstop. Syn stwierdził,że jest mu to obojętne i po prostu je podocierał do końca. Dwa lata temu późną jesienią zdarzyła sie zabawna sytuacja okazało sie, że trza by młodemu znowu kupić na zimę bieliznę, bo kiedy załozył swoje getry to miał je.... do pół łydek. Sam stwierdził,że "awaryjnie mogę ubrać jakieś bawełniane rajtki Andzi jak mi pożyczy któreś, b yle ciemne...." Córka najpierw parsknęła śmiechem ale rzuciła mu z szafki jakieś. Wieczorem poprosił mnie, zeby prócz getrów chłopięcych kupić mu 2-3 pary czarnych, jednolitych bawełnianych rajstop jako zamiennik z getrami. I wiecie co?? posłuchałam Go, co wiecej, nie widzę w tym nic złego.

Gość gość
14:23 jest transwestytą.

Gość gość
Kup mu kalesony 9 latek w rajstopach przecież klasa go wysmieje. A co do wypowiedzi kobiety która jest dumna z Syna ze nosi rajstopy to on chyba ma problemy ze sobą i widzisz czym kończy się ubieranie rajstop masz syna tranwestyte

Gość gość
A dajcie spokój, przecież to prowo jakiegoś zboka. Trzeci raz tu juz czytam o chłopcu który musi donaszac rajstopy po siostrze. Wszystko pisane w identycznym stylu... A zbok pewnie czyta odpowiedzi i sobie trzepie :o Masakra co ludzie maja w głowach swoją drogą, ten pewnie w dzieciństwie musiał nosić damskie raty i teraz go to kręci :o

Gość gość
To chyba Tobie trzeba do rozumu przemówić a nie synowi. Już pomijam to że w taką pogodę to raczej rajstopy niepotrzebne jeszcze, ale jak chłopakowi w tym wieku można rajty kazać zakładać a nie kalesony? ??! No heloool to chyba jakiś żart.

Gość gość
A rajstopy w spreju?

Gość gość
16:27 wygrałeś internety :D:D:D:D

Gość gość
Serio to zbok :O:O:O jaki 13 latek nałoży rajstopy ?! Toż to projekcje fantazji jakiegoś dewianta- transa !

Gość gość
Na głowę upadłaś?? damskie rajstopy do szkoły? nic dziwnego, że się awanturuje, ile on ma do tej szkoły 5 km na piechotę przez las? Jeszcze nie jest tak zimno, żeby rajstopy nosić, nasz 3 latek chodzi w skarpetach, przecież w ogrzewanym pomieszczeniu w rajstopach ukisić się można.

Gość gość
Ty chyba sobie jaja robisz... 7 stopni i rajstopy?? Już w ogóle pomysł, by dziecko -chłopak- w wieku powyżej 2 lat nosiło zwykłe RAJSTOPY jest poroniony (już lepiej kupić kalesony, bawełniane legisny czy takie chłopięce rajstopy czyli coś z materiału rajstopowego, ale bez stóp). Jak chłopak 2, 3 już nie wspominająco 7 letni może nosić rajstopy???? Masakra.. Ale co gorsza- COŚ pod spodniami przy 7 stopniach???? To mój półtoraroczny syn (który jest niski, drobny) zakłada tylko skarpetki i spodnie (na razie nawet nie założyłam śpiworka do wózka, żadnego przykrycia na nogi nie stosuję). A niespełna 4 latek dopiero co zaczął nosić niedawno czapkę, ale z daszkiem! (cienką bawełnianą będzie nosił jak będzie poniżej 5 stopni). Przegrzewacie dzieci, potem dziwicie się, że chorują!!!

Gość gość
co to jest 7 stopni najlepiej dzieciaka w krótkich spodenkach puscic.U mnie dzieciak niema nic d gadania mam dwie curki i syna w wieku 15,13,i syn 10 kupuje tylko rajstopy i młodemu również zresztą po siostrach ma ich nadmiar .Przypomnialo mi się zdarzenie z moich młodych lat było nas dwoje z dzieci ja starsza o dwa lata i młodszy brat zima na dworze jakies minus 22 stopnie nie to co dziś snieg do pasa my do szkoły a ze na wsi mieszkaliśmy przez zawiane od sniegu pola trzeba było się przebijać do szosy prawie dwa km poubierani cieplo oczywiście w rajtuzach brat również gdzies się zakrecil na pietro do swojego pokoju za chwile zszedł opatulony czapka szalik poszliśmy przedzierac się przez zaspy zgrzani w szkole rozbieranko bbratu podwinela się nogawka od spodni patzre a tam gole nogi wrocilismy po szkole do domy a na przywitanie mama w reku tzryma brata rajtuzy ale dostal po pupie na drugi dzień za kare dwie pary grubych rajtuz i bez spodni (6 klasa)i tak do końca zimy .Nastepny rok jak tylko się ochlodzilo braciszek już ani razu przez caly okres zimy miał zawsze na sobie rajtuzy . Niedawno mój synus oznajmil mi ze on już rajtuz nosil niebedzie i na znak protestu bez mojej wiedzy poszedł do szkoły bez rajstop pod spodniami .Od dziś również zastosowałam metode mojej mamy oznajmillam ze do końca tygodnia (niechcialam byz az taka )w samych rajtuzach pochodzi sobie do szkolki przed tym oczywiście oberwal pozadnie maż mnie poparl dziś i jutro dasal się ale poszedł granatowe bawełniane rajtuzy nauczy się pozadku niebede po lekazach latala i na leki wydawala mieszkamy na wsi i do szkoły ma blisko ,Tyle na dziś zobaczę jaka była reakcja w szkole córeczki zdadza relacje .........