Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od kiedy dać dziecku smoczek? Proszę o pomoc mamy

Polecane posty

Gość gość

Moja córeczka ma 2 tyg i 2 dni. Od tygodnia dużo płacze i non stop siedziałaby przy piersi. Bardzo dużo przybiera też na wadze. Polozna środowiskowa od razu zaordynowala smoczek. Większość książek poradników etc zabrania na tym etapie smoczka bo rzekomo zaburza laktacje. Jakie wy macie doswiadczenia? Dawać nie dawać?

Gość gość
Ja dawałam od trzeciego tygodnia. Żałuję, że nie wcześniej. Niczego to nie zmienilo. Piszesz o laktacji, myślę ze masz na myśli, że dziecko po wprowadzeniu smoczka źle będzie łapało pierś? Nie będzie. Twoja córka juz dobrze wie jak to się robi ;-)

Gość gość
Dawałam, synek miał bardzo silny odruch ssania. A smoczek zaspokaja właśnie odruch ssania, a nie głód przecież, dziecko zjada tyle ile potrzebuje. A laktacja jest zależna od tego ile zjada. Ja dawałam kilka dni po przyjściu ze szpitala, pół roku karmiłam bez żadnych problemów wyłącznie piersią, nieraz dostawał też moje odciągnięte mleko.

Gość gość
Jeśli jesteś zmęczona to daj smoczek, nic się dziecku nie stanie.

Gość gość
dałam już w szpitalu, w pierwszej dobie. Syn był taki głośny, ze tynki w szpitalu odpadały. Nie miałam żadnych problemów z karmieniem.