Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Daga341

Karmienie

Polecane posty

Gość Daga341

Witam Was Mamuśki. Mam problem, ponieważ moja córka niedlugo skończy 4 msc i zupełnie nie wiem jak ja karmić i co wprowadzać. Je 6 razy dziennie po 130 ml mleka mod. Powinna jesc po 150 ml ale nie zjada nawet tego co jej daje teraz. Nieraz zje 130 ml a nie raz tylko 100 ml. Śpi od 22 do 6 rano na samym mleku. I powiedzcie mi od kiedy sie zagesszcza mleko kaszkami albo kleikami? Jak jej dawać po 4 msc jedzenie? Na obiad robić jakieś zupki warzywne i na deser starte jabłko? Pomocy. Bo nie mam zielonego pojęcia.

Gość gość
Mleka ma pić tyle ile potrzebuje a nie tyle ile wykazuje tabelka na opakowaniu. Ja najpierw dawałam pojedynczo warzywa, powoli, po kolejki, kilka łyżeczek, na początku syn wcale się tym nie najadał i musiał i tak dopić mlekiem. MM praktycznie wcale nie zagęszczałam kaszkami. Po warzywach dopiero zaczynałam wprowadzać deserki owocowe, kaszki na końcu. Spokojnie, bez stresu. Dziecko nie musi zjadać odrazu całej porcji ono dopiero będzie uczyło się jeść stałe pokarmy. Daj i sobie i dziecku czas.

Gość gość
Ale warzywa w sensie ze sloiczka np marchewka czy cos takiego ? Czy robione samemu? Ugptowana marchew zblendowana ?