Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rigbis

Rodzic się podporządkowuje dziecku i spełnia jego zachcianki

Polecane posty

Gość Rigbis

Dzieci rodzą się idealne. Nie rozumiem dlaczego mamy narzekają na swoje dzieci,że są niegrzeczne, że krzyczą, płaczą z byle powodu itp. To czysty wymysł, o którym się czyta, kompletna nieprawda, dzieci są zawsze grzeczne. Dziecku należy na wszystko pozwolić, on jest królem, a rodzic jest poddanym dziecka, który ma spełniać wszelkie jego zachcianki (egzekwowane płaczem, krzykiem, tupaniem nóżkami, biciem itp.) Dziecko rządzi i ma być tak, jak ono chce (niezależnie od wieku) a rodzice mają tylko spełniać to wszystko.

Gość gość
Ojej, widzę, że teraz nowa prowokacja na topie!

Gość gość
A ja tu nie widzę żadnej prowokacji. Śmieszny jest Twój komentarz, gdzie o niej napisałaś/napisałeś. Dziecko jest pępkiem świata i ono decyduje o wszystkim, a rodzice mają psi obowiązek spełnić jego prośby, zachcianki. Dziecko jest kimś, a rodzic jest takim zwykłym nikim. Kwestia grzeczności, to fakt - dzieci rodzą się grzeczne, jak płaczą to tylko przy porodzie, i gdy są głodne, a tak to są grzeczne. Ciężko uwierzyć w te brednie, kiedy słyszy się,że dziecko jest niedobre i niegrzeczne, lub zachowuje się tak , a nie inaczej. To wymysł mam, które umieją tylko narzekać,że ich dzieci są takie niegrzeczne. To bzdura, bo dzieci są grzeczne.

Gość gość
Trochę w tym prawdy jest ale nie do końca nasze dziecko nie wie co to lanie nie wie co to bieda staramy się mu zapewnić wszystko ,przyzwyczajone jest do najlepszych zabawek , na wyjazdach do najlepszych hoteli i... zauważyłem , że ostatnio mu się w dooopce przewraca na wakacje pojechało z babcią to tekst typu /No fajnie ,ale hotel x to to nie jest/ , inny tekst /dlaczego ja nie mam takiego telefonu czy kompa tak jak mama i tata tylko gorszy/ 8 lat

Gość Martyniula
Moje dziecko jest bardzo grzeczne, (ma 4 latka), jak chce na ręce to go biorę, gdy idziemy do sklepu to kupuje mu wszystko co chce. On mną i moim mężem rządzi i ja się cieszę z tego, bo to jest nasze dziecko. Nasz kochany synek Mateuszek, wszystko co chce to ma, jest bardzo grzeczny i kochany przez nas.

Gość gość
do gość należy dziecku zapewnić jak najlepsze rzeczy typu drogi sprzęt laptop, tablet itp. Wyjazdy do najlepszych hoteli w Polsce i za granicą. Dziecko nie ma prawa być niezadowolone. Pozdrawiam ;)

Gość gość
O wlasnie tak. Dzuecko musi bc zadowolone zawsze :) hehe

Gość gość
A potem takie roszczeniowe smierdzace lenie w tym kraju. Boze chron krolowa Elzbiete bo brytyjczycy nie daja rady

Gość gość
Dziecko zawsze musi być zadowolone i szczęśliwe, a co najważniejsze ma rządzić rodzicami, a oni się go mają słuchać i spełniać wszystkie jego pomysły i prośby.

Gość gość
roszczeniowe smierdzace lenie w tym kraju - wcale nie tylko normalni, porządni ludzie na poziomie.

Gość gość
A zgadzam się już zauważam coraz częściej postawę roszczeniowa

Gość gość
Dziecko rządzi rodzicem ! Rodzic ma tyle do powiedzenia co Żyd za okupacji. Tak więc pada do stóp dziecka i pokornie spełnia jego zachcianki. Dzieci górą !

Gość gość
Nieuświadomionych uświadamiamy, że post ten ma na celu doprowadzenie rodzica do szewskiej pasji i spuszczenie dziecku tęgiego lania.

Gość gość
Taka bylam dla corki zawsze. Nie zaszkodziło jej. Jest kochana :)

Gość gość
Wczoraj znajoma powiedziala mi ze byla swiadkiem jak kobieta potrzasala dzieckiem a inna kobieta widząc to wezwała policje hahaha

Gość gość
8:4o hahaha dobre :)

Gość gość
Dziecko musi miec wszystko. ;)

Gość gość
Rigbis, pierwsze co sobie pomyslalam, to że jesteś moją teściową. Ale to niemożliwe ze względu na zbyt wczesną porę, ona jeszcze śpi :)

Gość gość
gość dziś to nie jest śmieszne, ta kobieta słusznie wezwała policję, przecież dziecku się tak nie robi !

Gość gość
Dziecko rządzi rodzicem ! Rodzic ma tyle do powiedzenia co Żyd za okupacji. Tak więc pada do stóp dziecka i pokornie spełnia jego zachcianki. Dzieci górą ! - popieram w 100% rodzice jesteście śmiećmi i dziecko Wami rządzi a wy się go macie słuchać!

Gość Rigbis do gość 8 55
Sorry, ale nie. A tak na marginesie Twojej teściowej ma rację,że tak uważa.

Gość gość
Do gośc 9.02 popieram, podoba mi się Twoja wypowiedź, brawo !

Gość gość
Szkoda tylko, ze oprocz rodzicow danego dziecka na swiecie zyja jeszcze inni - i to w calkiem sporej ilosci. Ci inni, znajdujacy sie w danym miejscu akurat bez dzieci nie chca byc opluci, nie chca siedziec na przyklad w kawiarni w ciaglym wrzasku NIEWYCHOWANYCH dzieci, nie chca aby dzieciaki potracaly je, wycieraly sobie brudne rece o czyste eleganckie ubrania, nie chca aby rozwydrzony bachor kopal w ich siedzenie na przyklad w autobusie czy samolocie. Ci wszyscy INNI sa oczywiscie zli, bo nie akceptuja niewychowanych dzieci w otoczeniu i wymagaja od zadufanych w sobie i wlasnych dzieciach mamusiek i tatusiow czegos takiego jak autentyczne wychowanie i kontaktu z wlasnymi dziecmi. I prosze wyraznie rozroznic wrzask niewychowanego bachora, od normalnych dzwiekow wydawanych przez rozbawione, wesole czy smutne dzieci.

Gość gość
Do gość 9.16 a co to ma wspólnego z tematem. Idź lepiej na pardę i tam promuj swoją inność.

Gość gość
Dziecko król - rodzic szczur ! dziecko rządzi rodzicem, a rodzic ma go słuchać i robić co dziecko chce.

Gość gość
Co ma na celu zakładanie takich tematów? I tak większość dzieci będzie wychowywanych tak jak rodzice uznają za słuszne. U mnie jest stały harmonogram, obowiązki domowe, system nagród oraz kar.

Gość gość
Ma cel. Nie, to nie rodzice uważają za słuszne jak dzieci mają być wychowywane, tylko dzieci o tym decydują, a rodzic ma się słuchać dziecka i ustępować mu we wszystkim. Dziecko nabałagani - rodzic posprząta za nie, dziecko chce zabawkę - rodzic kupi, dziecko krzyknie - rodzic pada do nóg i przeprasza dziecko. Obowiązki domowe, system nagród oraz kar są nie do przyjęcia. Rodzic wykonuje obowiązki domowe za dziecko, i nie kara go w żaden sposób.

Gość gość
Aha. Dzisiaj powiem młodemu, żeby mi pomógł umyć prysznic i umywalkę po szkole, niech się uczy czystości. :)

Gość gość
Dokładnie, rodzic jest od tego jak pupa od srania,żeby posprzątać po swoim dziecku, zrobić coś za niego, kupić mu to, co on chce i nie ma prawa go karać. Dziecko ma się nie przemęczać i nie stresować.

Gość gość
"Dzisiaj powiem młodemu, żeby mi pomógł umyć prysznic i umywalkę po szkole, niech się uczy czystości. " - Nie to Ty masz to zrobić, a nie on , nie przemęczaj syna.