Gość gość Napisano Październik 19, 2016 Witam! jestem tu nowa i mam 30 lat jestem mężatką od 3 lat, mam pewien problem w moim odczuciu i mojego męża, a mianowicie że mieszkamy z moją mamą w moim domu, która jest po operacji jakiś czas temu na kręgosłup i w tej chwili jest na naszym utrzymaniu jest na chorobowym i nie ma już zasiłku. Sprawa tyczy się też mojej starszej siostry, która moim zdaniem wykorzystuje moją mamę do opieki nad jej potomstwem. Moja Mama kompletnie nic nie robi i nie szanuje też mojej pracy w domu, nie zmywa naczyń, podług itp., lecz zawsze znajduje siły aby pomóc mojej siostrze przy dzieciach i w jej domu ciągle wysłuchuje pierdół i jej problemów z mężem ciągle dostaję szufladę jej problemów, które mama przynosi do domu o wnukach. Dom w którym obecnie mieszamy moja mama dostała w spadku po jej bracie którym się to Ja opiekowałam i Ona. Wcześniej wujek chciał przepisać to na mnie , lecz moja siostra się nie zgadzała i robiła wielką awanturę wokół wszystkim!. Przeciągnęło się to w czasie i on zmarł wyniku czego doszło do spadku pomiędzy rodzeństwem mojej mamy, Mój mąż był na tyle honorowy, że spłacił ich 2 braci 100 tys. gdyż wolą mojego wujka było aby wszystko zostało w moich rękach i w kupie aby tego nie sprzedawać- gdyż mu to obiecał. W sumie to wszystko przez moją siostrę nawet chcieli Nas wyrzucić z domu. Wydaje się, że moja mama czuje się winna, że nie przepisała tego mojej siostrze i wynagradza jej pomocą! Często kłócę się z moim mężem o moją rodzinę o to że daje się wykorzystywać jak poradzić sobie z tym?? Z siostra mam sporadyczne kontakty choć mieszka nie daleko, rożne rzeczy też zarzuca się nam. Musiałam się wygadać przepraszam za błędy i chaotyczny wpis. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach