Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uśpienie psa

Polecane posty

Gość gość

Witam, posiadam 2letniego psa -mieszanke owczarka.niemieckiego. pies niestety jest chory i nie reaguje na leczenie, jest coraz chudszy i wazy niespelna 18kg gdzie powinien wazyc okolo 30-35kg, tabletki nic mu nie pomagaja ;( do tego mecza go ciagle.biegunki, gazy, ktore aktualnie pachna jak rozkladajace sie mieso i kwas ;( piesek.wiednie w oczach, juz nie jest tak radosny, raczej jest apatyczny i spiacy. Powoli przez te chudosc ma problemy ze stawami i czasem.blokuja mu sie tylnie lapy, ktore ma.na tyle sztywne ze nie moze wstac. Wyglada jak skora naciagnieta na kosci ;( do tego pies stal sie agresywny i to coraz bardziej. Zaczynam.sie go bac, kiedy tak.wsciekle warczy i klapie zebiskami. Nigdy nic mu nie zrobilam, spedzam.z nim.najwiecej czasu a on od dwoch miesiecy jest coraz bardziej agresywny w moim kierunku. Nie wiem.co zrobic.. weterynarz.u ktorego.lecze psa nie chce myslec.o uspieniu,tylko.przypisuje.nastepne leki ktore nie.dzialaja, ale ja widze ze moj pies meczy sie coraz bardziej.. co robic?

Gość gość
ZMIEŃ WETERYNARZA, SZYBKO!!!

Gość gość
Idz do innego weterynarza, mojego też szmaciarz chciał leczyć przez wieki, a widziałem jak cierpi. Tobie serce pewnie pęknie ale dasz mu godną śmierć, oczywiście też przerwiesz jego męki a to chyba najważniejsze. Pozdrawiam

Gość gość
Strasznie Ci współczuję. Może zmiana weterynarza by coś dała. I zastanawia mnie skąd ta agresja u psa, może coś co boli kiedy się bo dotyka?

Gość gość
Nie wiem.czy zmiana weterynarza.cos da... nie.chce.go dalej meczyc tym leczeniem jego.organizm coraz.gorzej trawi te leki... aktualnie w ogole. Kazda tabletka, to tragiczne rozwolnienie.sprawiajace ze pieskowi leci kupa z pupy..moze po prostu jego zycie.ma byc tak krotkie? Moze juz na.niego pora by odszedl.za teczowy most ;( tylko.nie.chce.zeby sie tak meczyl

Gość gość
Na co go leczycie? Co mu dajecie do jedzenia?

Gość gość
Nie wiem.skad u niego taka agresja.. moze przez te chudosc? Moze po prostu juz ma dosc? ;( boje sie ze jak pojde.do.innego weta on kaze mi podjac dalsze leczenie, ktore przy aktualnym stanie zdrowotnym na nic sie.nie zda.. ja wiem.ze on odejdzie.. czuje to ze to dlugo nie potrwa ;( nie.z ta waga..

Gość gość
do ruskich go, tam go zjedzą

Gość gość
zabierz go do lasu i z kałacha go, potem zakop, tanio i ekologicznie

Gość gość
Aktualnie pies jest na diecie weterynaryjnej royal canin gastro intestinal, do tego aktualnie jest leczony na niedoczynnosc tarczycy, bo to wlasnie wyszlo ze szczegolowych badan. Nie moze jesc nic tlustego, surowego bo nie trawi tego. Mecza go przewlekle biegunki i nieprzyswajanie skladnikow pokarmowych. Wyglada to tak jakbh zaczal trawic sam.siebie... i chudnie dalej. .. nie reaguje na leczenie.

Gość gość
Dla mnie to.nie.jest taka prosta sprawa, nie potrafie mu zrobic krzywdy wiec nie.zabiore.go.do.lasu by go.zamordowac...

Gość gość
kula w łeb, po co zwierzaka męczyć? konia też strzelają w łeb jak noge złamie, taka kolej rzeczy

Gość wybaw zwierzaka
gość dziś Dla mnie to.nie.jest taka prosta sprawa, nie potrafie mu zrobic krzywdy wiec nie.zabiore.go.do.lasu by go.zamordowac... Zgłoś za bardzo się przywiązujesz do czegoś co nie jest trwałe, śmierć jest częścią życia

Gość gość
zabijając go robisz mu przysługe i nie dajesz zarobić tym pijawkom od weterynarii

Gość gość
Co mam zrobic kiedy inny weterynarz takze sie nie zgodzi, tylko kaze leczyc go dalej? Nie umiem.sobie wyobrazic ze zrobie mu krzywde... uspic..to jeszcze.jakos tak,,.po porstu pojdzie spac.. ale inaczej,, nie wyibrazam.sobie tego

Gość gość
Idź do innego weterynarza, może ten jest pijawą która chce ciągnąć hajs za leczenie, a nie wie co Twojemu psu jest :/ Jeszcze jest szansa, też byś była ageesywna na jego miejscu, ale chciałabyś żeby ktoś Cię zamordował zamiast zasięgnąć opinii innego lekarza?

Gość gość
Niw chce jej dalej leczyc, za bardzo cierpi biorac te wszystkie leki. Jej uklad pokarmowy przestal.dzialac. widac to po tych przerazliwych nieustajacych biegunkach i po tym ze nie przyswaja skladnikow odzywczych.. nie chce jej dalej meczyc... a tak jest z kazda tabletka ktora jej podaje.

Gość gość
Pies stał się agresywny bo go boli i przeszkadza mu prawie wszystko. Mój pies jest na tej samej identyczniej diecie po teście na trzustkę. I także nie może jeść nic z wymienionej przez ciebie żywności. Do tego tabletki przez 10 dni i płyn przez 2 tygodnie. Chorba przeszła jak rąką odjął. Jesteśmy w trakcie zmiany karmy bo royal jest tylko tymczasowa. Na jakiej podstawie i CO stwierdził weterynarz do któego chodzisz? Ja bym zabrała wszystką dokumentację i jak najszybciej pobiegła do innego weterynarza. Przeszliśmy przez dwóch pijawkowych konowałów i pies o mało co a nie zginął. Schowaj swoje emocje do kieszeni (MUSISZ!!!) i zabierz psa do innego weterynarza wraz z dokumentacją jeśli naprawdę zależy ci na psiaku.

Gość gość
gość dziś Co mam zrobic kiedy inny weterynarz takze sie nie zgodzi, tylko kaze leczyc go dalej? Nie umiem.sobie wyobrazic ze zrobie mu krzywde... uspic..to jeszcze.jakos tak,,.po porstu pojdzie spac.. ale inaczej,, nie wyibrazam.sobie tego Zgłoś każe go leczyć bo z tego największa kasa, on ma w doopie zdrowie twojego psa, medycyna to BIZNES nie zapominaj o tym nigdy

Gość gość
za 100 strzele mu w łeb z broni czarnoprochowej, taniej niż weterynarz za wstrzyknięcie mu trucizny w żyły

Gość gość
Juz pisalam co powiedzial weterynarz i.na co jest leczona. Nie podejme wiecej leczenia, bo to ja tylko coraz bardziej wykancza, nie poprawia jej sie. Nie bede jej dluzej meczyc. Jezeli chodzi o trzustke, tez na poczatku byla na to diagnozowana ale szczegolowe badania to wykluczyly. Nie potrzebuje rad o to ze mam.o psa walczyc, nie potrafie byc taka egoistka i na sile ratowac cierpoace zwierze. Kazdy dzien dla.niej to udreka, kazde wyjscie na dwor, wszystko. Ja widze ze ona ma dosc. Nie bede jej meczyc dalej.