Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

spor o psa

Polecane posty

Gość gość

Witam..mam pewien problem i nie wiem co powinnam dalej zrobic w tej sprawie prosze o pomoc.. kupilam pieska S**tzu z hodowli myslalam ze piesek pochodzi z prawdziwej hodowli ale niestety mylilam sie poniewaz to jakies zwykle stowarzyszenie...problem polega na tym ze piesek mi umarl po 3 dniach moj lekarz weteryniarz stwierdzil ze byla to parwowiroza choroba ta rozwija sie od 7 do 14 dni,stwierdzil takze ze byl nie szczepiony w terminie a owa pani twierdzila ze jest wszystko ok,dzwonilam do weterynarza ktory szczepil i wyrabial paszport to takze umywa rece ,stwierdzil ze ta pani ma tyle psow i tyle paszportow robi ze on nie wie ktory to piesek,nastepna sprawa piesek byl po operacj przepuchliny o czym mi powiedziala dopiero po zaplacie a w domu dopiero zobaczylam ze ma szwy jeszcze,weterynarz tez nie wie o przepuchlinie,wszystko jest dziwne i podpadajace ..wiec piesek u mnie nie zachorowal,poprostu ta pani sprzedala mi chorego psa wiedzac o tym poniewaz od poczatku byl osowialy nic nie jadl i nie pil ,my myslelismy ze teskni.. za pieska zaplacilam razem 1200zl,lecz 200zl na konto a 1000 do reki niestety pani ta nie dala nam kupna umowy sprzedazy,ale mam wszystkie wiadomosci wydrukowane o pisalam z ta pania i takze to ogloszenie za ile psa miala do sprzedazy,pani uchyla sie od oddania pienie co ja moge zrobic w tej sprawie,chcialabym zalozyc pani tej sprawe juz nie tyle o oddanie pieniedzy ale o to ze w hodowli posiada chore psy,weterynarz moim zdaniem ma dobre pieniadze od tej pani i pieczatki stawia tylko oby byly,poniewaz nawet data wystawienia paszportu sie nie zgadza paszport byl wystawiony 2 tyg wczesniej od kupna psa i podaania moich danych,paszport wystawiony 12 wrzesnia a pani otrzymala moje dane 26 wrzesnia ja kupilam pieska 2 pazdziernika.mam nagrana rozmowe z weterynarzem wystawiajacym paszport i mowi ze nie moglo tak byc poniewaz on w ciagu tygodnia musi zglosi to do weterynari powiatowej,wiec kto i jak wystawil paszport jezeli pieczatka jest danego weterynarza,pani twierdzi ze szczepila psa przy odbiorze paszportu 28 wrzesnia lecz nigdzie nie ma takich szczepionek wpisanych,,,ciezka sprawa, prosze o pomoc co ja moge dalej w tej sprawie,..na policji powiedzieli zebym wyslala dokumenty,metryke psa i zapisy mojej rozmowy z ta pania,lecz ja mieszkam w niemczech i bede przesluchana dopiero po tym jak sie wstawie osobiscie...po pieska jechalam 1000km,owa pani dokladnie wiedziala ze moze mi wcisnac chorego pieska poniewaz wyjade i po sprawie,piesek byl marzeniem corki ktora do dzis cierpi..pozdrawiam

Gość gość
nie mial nikt podobnej sytuaji? prosze o pomoc o porade

Gość gość
Juz zaczęłaś walczyć o swoje i nie odpuszczaj, bo racja leży po twojej stronie.

Gość gość
Dałaś się oszukać. Należało się wycofać. Ja mam 2 psy od uczciwego hodowcy. Nie miał nic do ukrycia, książeczki zdrowia, wyniki badań, przegląd kontroli miotu, wszystko jak trzeba. Rodowód FCI, umowa kupno sprzedaż. W Polsce jest teraz pełno handlarzy psami, nie kupuje się psa u takich, tylko w małych, domowych hodowlach najlepiej. Uczciwy hodowca nie ma nic do ukrycia i nie jest natrętny. Często przepytuje cię, co wiesz o rasie i byle komu psa nie sprzeda, bo mu zależy na losie psa i dobrej opinii. Załatw tą oszustkę, niech idzie z torbami, żeby już nikogo nie oszukała i zwierzęta nie cierpiały. Weterynarze to też czasami oszuści, poświadczają tylko nieprawdę. Często wszystkie dokumenty psa są podrobione, nawet pieczątka lekarza, warto zająć się tym w końcu i życzę sukcesu. Szkoda tylko tego biednego psa

Gość gość
nic, tylko współczuć kolejnej oszukanej przez handlarzy psów. Nie odpuszczać, puścić ich z torbami. Sprzedają chore psy, rozmnażają rodzeństwo kupione w normalnej hodowli i potem ogłoszenie " po rodowodowych rodzicach". Ludzie dają się nabrać i kupują tanio psa. Wady genetyczne, padaczka i inne nieszczęścia gratis

Gość gość
dokladnie...musze zrobic swoje nieh odpowie za to..mam nadzeje ze skonczy sie to dobrze na mpja korzysc..pozdrawiam