Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

narzucanie urlopu przez pracodawce

Polecane posty

Gość gość

Pracuje w prywatnej firmir i pracodawca narzuca mi kiedy mam brac wolne poczawszy od pojedynczych dni po tygodniowy urlop. Czy pracodawca moze narzucac urlop?

Gość gość
Pracodawca mi powie wprost, ze mam nie przychodzic bo go nie ma albo jest poza firma (cokolwiek innego), wiec nie za bardzo mozna z tym walczyc.

Gość gość
Na początku roku powinien zostać ustalony plan urlopów dla WSZYSTKICH pracowników. Trzeba było wtedy tego pilnować. Pracodawca ma prawo nie udzielić urlopu pracownikowi, gdy jest on niezbędny w zakładzie pracy. Baaa... Ma nawet prawo odwołać pracownika z rozpoczętego już urlopu. Pracodawca MA OBOWIĄZEK tak ustalić urlop pracownika, by przynajmniej raz w roku, miał on pełne 2 tygodnie wolnego.

Gość gość
W zasadzie to my decydujemy o swoim Urlopie a nie pracodawca. Chociaż czasem bywa tak że kilka osób chce urlop w tym samym czasie wówczas Pracodawca może odmówić.

Gość gość
Jest urlop na żądanie i o nim decydujesz tylko ty. Każdą inną formę urlopu, MUSISZ USTALIĆ z pracodawcą.

Gość gość
Tu nie chodzi o urlop np tygodniowy. Problem w tym, ze to pracodawca mi mowi, ze np jutro mam nie przychodzic bo jest chory, ma wyjazd itp. W takim przypadku ja jestem dyspozycyjna i chetna do pracy, ale zostaje odwolana przez szefa. Dlaczego w tym przypadku mam marnowac swoje wolne?