Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZagubionaK

Jak przekonać partnera do zamieszkania razem?

Polecane posty

Gość ZagubionaK

Witam, mam 22 mój partner 30. Jesteśmy razem 2 lata. Sytuacja wygląda tak: ja mieszkam z rodzicami w mieście 300 km dalej (poznaliśmy się, jak wyjechałam do pracy). Mieszkam z rodzicami tz. przyjeżdżam do rodzinnego domu raz na ok miesiąc, dwa na pare dni aby pozałatwiać swoje sprawy. On mieszka na wsi w domku, ma gospodarke. Nie przeraża mnie taka praca, poza tym mój zawsze mi powtarza, że nie muszę pracować w polu wogule, jak chce moge pracować w mieście. Chciał by założyć ze mną rodzine, spędzić ze mną reszte życia, ja też... tylko jest jedno ale... Dom w którym mieszka jest dość duży ale wymaga generalnego remontu. Na dole mieszka jego ojciec, na górze on. Tylko że mieszkanie stoi na kego brata, on ma wiekszość góry wraz z żoną i dziećmi. Oni tam mieszkaja tylko sezonowa, tak to maja mieszkanie w mieście. Nam zostaje 1 pokój, łazienka którą dziela wszyscy no i kuchnia (na pół z bratem. Jak pytałam go co będzie jak by pojawiło się dziecko to mówi, że przecież jest gdzie spać... ale te reszte pokoi jest przeciez brata ! My owszem, możemy z nich kożystac przez reszte roku, ale nigdy nie zrobimy tam niczego po swojemu np chodźby pokoju dla dziecka .. chciala bym zebysmy mieli jakies miejsce dla siebie (moglibyśmy przecież zamieszkać w mieszkaniu w pobliskim mieście albo zacząć powoli budować swój domek, ewentualnie jest jeszcze duże poddasze w domu, które można podnieść i spokojnie zrobić tam ze 3 pokoje, albo 2 duże, kuchnie łazienke). Ja poprostu maże o naszym miejscu gdzieś. Mój chciałby, abym się przeniosła do niego na stałe, ale ja nie chce... aa wspomne tylko, że pieniędzy nie brakuje... spokojnie w przeciągu paru lat dalibyśmy rade coś zorganizować. Tylko, że on ciągle mówi, że już w tych pokojach nie ma kto spać a ja myślę o czymś więcej. Ja tylko pragne naszego małego własnego miejsca, gdzieś gdzie będziemy mieć prywatność... Jak z nim rozmawiać? Jak przekonać? Czy ja mam jakieś wyimaginowanr wymagania, czy może przesadzam? Proszę o rady ; (

Gość gość
On by chciał..jako kogo? Bo nie jest gotowy lokalowo, a chce założyć rodzinę. Niech się określi. A pytanie źle postawione, bo to on chcę mieszkać, a Ty nie chcesz? Już nic nie rozumiem.

Gość gość
Błędy ortograficzne dekoncentrują.

Gość ZagubionaK
Ja chce z nim zamieszkać, ale nie w tym domu. On uważa, że jest dużo pokoi, w których i tak nie ma kto spać

Gość gość
Spal tą bude i powiedz mu ze to dla waszego dobra :)