Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego faceci są tacy głupi?

Polecane posty

Gość gość

Albo to tylko mój..... Kuźwa no nie da się z nim nie kłócić. Siedzimy w salonie, córka chodzi koło stołu, łapie za serwetke, piloty, co chwila coś leci. Ten siada ze schabami i ze świeżo zaparzonym smierdzącym gorącym kubkiem i się dziwi czemu każe mu to wynieść. Oczywiście chodzi o kubek, bo postawił 20 cm od jedzenia, odwrócony w inną stronę na telewizor. Wystarczyła by chwila nieuwagi i córka poparzona. Mowie mu, aby to odstawił, jak zje to weźmie, że teraz tego wrzątku i tak nie wypije to z tekstami do mnie, że jestem głupia i przewrazliwiona. Że niedługo będzie musiał się w kiblu zamykać, żeby zjeść, że schaby też mam mu zabrać, bo córka też może się tym poparzyć. Wasi faceci tez mają takie akcje? Ja juz nie daje rady z nim i to codziennie coś.

Gość gość
Póki co to ty wychodzisz na histeryczke Co za problem przypulnowac dziecko żeby on zjadł .

Gość gość
To nie jest niemowlak, że gdzie ją posadzę to bedzie siedzieć. Probowalam ją zabawić, ale mi nie poszło. Bardziej zainteresował ją mąż, to co miał na talerzu i wszystko co leżało na stole, a akurat szklanki i kubki to ostatnio jej pasja. Może Ty masz dziecko które usiedzi w miejscu.

Gość gość
A po co serweta na stole przy małym dziecku? Za naszych czasów były obrusy i teraz wielu dorosłych ludzi nosi blizny po poparzeniach. Wywal serwetę.

Gość gość
Dobra ale to możesz ha czymś zająć . Mąż ma nue jeść czy faktycznie w kiblu ? Szukasz problemów gdzie ich nie ma . Zamiast zaliczenia się na kafe mogłabyś zająć się dzieckiem pobawić i nie byłoby kłopotu .

Gość gość
Facet siada przy stole, chce zjeść (już nie wnikam w to czym się żywi i dlaczego), a ty uważasz że powinien to zabrać ze stołu? Dokładnie, po pierwsze wywal serwetę- nie wierzę że jest tak cudnie piękna że salon na tym bardzo ucierpi, daj nieślizgającą się podkładkę i tyle, po drugie- przypilnuj dziecka przez chwilę i daj mu zjeść jak człowiekowi... Też nie kumam zupełnie po co ludzie przy małych dzieciach trzymają na stole latające luzem serwety, obrusy, bieżniki, zwisające i wręcz prowokujące, a na stole szklana patera z ciastem albo owocami, świeżo zaparzona kawa, ciężki wazon z kwiatkami. Tia, próbowałaś przypilnować ale dziecko ma swoje pomysły. W ogóle przeczytałaś własna odpowiedź? Naprawdę usuwasz z zasięgu jej rąk wszystko co może być niebezpieczne? Jak przyjdzie etap fascynacji łazienką, to każesz mężowi wynieść pastę do zębów i piankę do golenia, bo to nie powinno być w zasięgu rąk dziecka? Nie jesteś w stanie niczym jej zająć? Ręce opadają... jeśli ją fascynują kubki, postaw jej rządek plastikowych na niskim stoliku, niech sobie coś do nich wkłada, wyjmuje, przestawia je, i zabawa na długo. Koniecznie piloty? Daj jej jakiegoś starego, wyjmij baterie, wyparz, daj jej stary telefon- dzieci interesują się tym czym "bawią się" dorośli. Interesuje ją jedzenie na talerzu taty? To nałóż niby- sobie, posadź ją w krzesełku obok i niech sobie spróbuje jeść, w towarzystwie szybciej przychodzi apetyt. Mąż ma rację, ma siedzieć w toalecie zamknięty z tym obiadem? Gdzie ma ten gorący kubek wynieść skoro małą kubki interesują i sięga po nie jak jej się podoba?