Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przyzwyczaić sie do nagości ?

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym zacząć częściej chodzić nago i w ogóle i aby dobrze sie czuc ze sobą. Doradzacie cos dziewczyny?

Gość gość
Co za problem zacznij ja czesto tak robie jak jestem sam

Gość gość
Tak jest tak swobodnie moj tak dynda a ciebie?

Gość gość
Autorko moze podasz@ tutaj wolno sie pisze

Gość gość
Nie chce podawać Piszcie tu

Gość gość
podstawa to śpij nago. Jakieś minimum w tym zakresie można zawsze, nawet jak mieszkasz z rodzicami i masz pokój z bratem / siostrą. Na początek króciutka i skąpa koszulka i zdejmowanie pod kołdrą dołu piżamy. Jak osobny pokój to można nauczyć domowników że się puka, spać zupełnie nago i stopniowo wydłużać czas nagości przed położeniem się do łóżka lub po wstaniu. Np nago robić jakieś ostatnie porządki przed położeniem się do łóżka albo spokojnie i nieśpiesznie wyszukiwać ciuchów.

Gość gość
Po przyjeździe z pracy prawie zawsze w domu jestem nago. Tak się przyzwyczaiłam i tak najlepiej się czuję. Ale mieszkam sama. W ciepłym mieszkaniu mam pełny komfort.

Gość ogolony h
Wybierz sie pare razy do sauny to sie przyzwyczaisz do nagosci.

Gość jestem gość
Jeśli lubisz sauny, to udaj się do takiej gdzie wymaga się saunowania nago, ewentualnie okrycia się ręcznikiem. W takich saunach zdecydowana większość osób saunuje nago, więc łatwo się oswoić z cudzą nagością, by z czasem samemu odsłaniać coraz więcej. Jest wiele takich saun gdzie kultura jest na wysokim poziomie, nikt nie podnieca się nagością innych i nie przeszkadza w swobodnym saunowaniu. Towarzystwo jest na poziomie, skupione na własnym odpoczynku przede wszystkim. Wśród takiego otoczenia łatwiej z oswojeniem się ze swoją nagością. Jeśli kojarzysz sauny tylko z cięzkim do zniesienia pobytem w wysokiej temperaturze (90-100st.), to zawsze możesz wybrać saunę parową lu tylarium o temp. 60st. i powoli przyzwyczajać organizm do wyższych temperatur. Tak wiec sauna może Ci pomóc nie tylko w oswojesniu się z nagością ale przede wszystkim pozytywnie wpływać na Twoje zdrowie.

Gość gość
A ty gosciu to chyba turkiem jestes. W jakiej saunie siedzisz w stroju kapielowym?

Gość jestem gość
Jeśli to do mnie to powinienem odpisać, że ty gościu chyba nie umiesz czytać. Tylko co tu robisz skoro nie ma obrazków?

Gość gość
To zwykła cywilizacja. Mąż jest zawsze przy każdym badaniu ginekologicznym cipki i wspierał porody bo jak można się wstydzić partnera a całkiem obcego faceta ginekologa nie ciemnota. Czasami ten ginekolog jest zboczony a mamy Prawo do obecnośc***artnera nawet w szpitalu.

Gość gość
Zgadzam się z gość z 13:08 Żeby nabrać większej pewności siebie możesz też spróbować tego: gdy będziesz sama stań nago przed lustrem i obejrzyj dokładnie całe ciało. Ale uwaga - skupiaj się tylko na zaletach. Pomyśl co ci się w tobie podoba - może np. kształt piersi, twoje włosy, nogi, itp.

Gość gość
Ja jak jestem sam w domu to często chodze bez spodni a latem całkiem nago, i wieczorem przed spaniem również ściągam dół piżamy

Gość gość
A oprócz sauny co mogę ?

Gość gość
Pewnie ci zimno to napol w piecu. Albo schudnij to ściany nie będą sie odwracać a sąsiad zmieni żaluzje na lornetke.