Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dieta od małego

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio spotkałam się z czterema koleżankami. Poznałyśmy się w szkole rodzenia i od tego czasu co jakiś czas się spotykamy, mamy dzieci w bardzo podobnym wieku. Nasze dzieci mają teraz około roku. Na ostatnim spotkaniu doznałam szoku. Wszystkie z tych matek wciskają dzieciom ciasteczka, paluszki, danonki i owoce w tubce. I to dosłownie jedno za drugim! One się znowu dziwiły, że moje dziecko nie jadło nigdy paluszka. Dieta mojego dziecka na pewno nie jest idealna, nie stać mnie na produkty z najwyższej półki, eko, bio i inne takie. Córka je normalne domowe jedzenie, żadnych gotowców, żadnych słodkich jogurcików, soczków itd. Pije wodę, kompoty bez cukru, czasem wyciskany sok. Gdy przyszedł czas deseru, wszystkie koleżanki wyciągnęły albo słoik, albo danonek, albo jogurcik z równwartością 4 łyżek cukru (oznaczony oczywiście jako produkt dla dzieci), jedno dziecko dostało kinder mleczną kanapkę. Moje dziecko dostało kaszę jaglaną z jabłuszkiem. Czy ja jestem jakąś kosmitką? bo tak się czułam wśród nich.

Gość gość
co wy z tym żarciem naokrągło, każdy żre jak lubi, i już