Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Faworyzowanie wnuka i zachowanie wobec innych dzieci

Polecane posty

Gość gość

Mój ojciec jak już dorośliśmy to zaczął zachowywać się bardzo dziwnie. Nie poszłam na studia, skończyłam technikum to narzekał, że będą tanią siłą roboczą. Brat poszedł do zawodówki to od razu go skreślił, nie mógł się pogodzić z tym, że jego dzieci nie będą miały wyższego wykształcenia. Teraz jak już mamy własne dzieci ja i brat to mój ojciec zaczął faworyzować mojego najstarszego syna (chociaż nie mógł przeżyć tego, że to jest dziecko nieślubne). Zaczął go faworyzować tylko dlatego, że bardzo dobrze się uczy, najlepiej ze swojego rodzeństwa i kuzynów. Brat już dawno ograniczył relacje z ojcem, bo ten powiedział mu, że jego dzieci to typowe nieudaczniki. Ja mam już męża i dwie córeczki, ostatnio jak mój ojciec do nas przyszedł z prezentem dla najstarszego syna (dziecka z poprzedniego związku) to dziewczynki spytały gdzie prezenty dla nich a on, że od prezentów mają ojca i matkę. Moje córki już powiedziały mi wprost, że nie lubią dziadka, córki brata tak samo go nie lubią ale mnie to trochę odpowiada, że mój syn jest najbardziej lubiany.

Gość gość
Szkoda, że nie dostałam żadnej odpowiedzi. Mnie jest bardzo przykro z tego powodu, ponieważ mój syn staje się coraz bardziej zarozumiały, mówi do rodzeństwa i kuzynostwa, że są nieudacznikami a najgorsze jest to, że w klasie też go dzieci nie lubią ponieważ ubliża im, jeździ po ich rodzicach, powtarza po prostu to co mu dziadek mówi o innych.

Gość gość
Patrząc na drugą wypowiedź, to chyba jednak ci nie odpowiada, że twój syn jest faworyzowany. Ty po prostu masz dziką satysfakcję z tego, że najpierw syn był odrzucony przez dziadka, a teraz dziadek się do niego łasi.

Gość gość
Nic z tego belkotu nie idzie zrozumiec 🖐️

Gość gość
jak dla mnie to prowo

Gość gość
Ja jestem ciekawa jakie wyksztalcenie ma sam dziadek. I czy przypadkiem nie faworyzuje twojego syna dlatego ze jest jedynym chlopcem w rodzinie.