Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozwiązano nam umowe o paliwo gazowe

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś wie, jak z tego wybrnąć? Dostalismy dwa rachunki, zapłaciłam ten mniej zaległy, mniejszy, a ten większy zostawiłam na później- wpłaciłam na niego dopiero w dniu dzisiejszym ... one nie były na duże kwoty ok. 250 i 100 zł, umowa była na moja matke, a ona nigdy nie odbiera listów poleconych... wychodząc z domu znalzłam kartkę, ze rozwiązano z nia umowę o dostarczanie paliwa gazowego... i ze mamy się do nich zgłosić żeby uzgodnić termin demontażu..

Gość gość
skontaktuj się z dostawcą gazu i zapytaj co i jak. Ile była opóźniona płatność drugiego rachunku? Jakieś inne zaległości?

Gość gość
no zrobię to, ale się zdenerwowałam... ten stary rachunek to powinien być płacony chyba w czerwcu, a go zapłaciłam dziś, tyle ze obecnie już jest wszystko zapłacone.. to chore, żeby nam musieli koniecznie demontować instalacje gazowa, a to na pewno dużo kosztuje ew demontaż i przyłączenie z powrotem.. może ktoś miał taka sytuacje albo się zna na przepisach?

Gość gość
a, i w chwili wypowiedzenia miałam tylko jeden rachunek niezapłacony, ten na 250 zł..

Gość gość
A odsetki zapłaciłaś? od czerwca to zdążyło narosnąć. Skoro tyle czasu nie zapłaciłaś to pewnie wysyłali do was ponaglenia a skoro nie były odbierane a rachunek niezapłacony to zdecydowali o odcięciu gazu. Skoro zapłaciłaś dopiero dziś to czemu się dziwisz że chcą was odciąć?

Gość gość
problem w tym, ze odcięcie przy tym to nic, rozwiązano umowę o dostarczanie paliwa gazowego. To zupełnie co innego. Czytajcie ze zrozumieniem.. Odcięcie to pikuś...