Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy Polacy zapominaja o polskiej kuchni

Polecane posty

Gość gość

We wszystkich programach kulinarnych kroluja kuchnie zagraniczne: wloska,tajsa, wegierska, nawet japonska... Do pewnego momentu bylo to nawet ciekawe, takie urozmaicenie, ale teraz zrobilo sie zwyczajnie nudne. Czy Polacy zapominaja, jak wspaniala kuchnie mamy? I to nie tylko zawiesiste sosy, ale pieczone miesa, smaczne ciasta, mnogosc zup, galarety... Ciezko znalezc program, ktory promuje polska kuchnie. Wszedzie uczestnicy sa ''specami'' od kuchni miedzynarodowych. Nawet w polskich serialach sztandarowym daniem jest micha salaty ewentualnie spaghetti. Strasznie mnie toi irytuje, bo jestem w stanie zrozumiec, ze ludzie moga probowac nowosci, sama nieraz tak robie, ale na ogol gotuje dosc tradycyjnie, a jestem mloda osoba, 26 lat. Uwielbiam nasza kuchnie- barszcz bialy, czerwony, zurek, bigos, flaki, nawet zwykle kluski z serem... A Wy tez zauwazylyscie ten trend kulinarny? Jak gotujecie? Czy w czasie, gdy macie gosci roicie np. galarete albo sledzie w occie?

Gość tumiwisizm
prawdziwie polskie danie wraca na salony , czyli : ' ziemniaczki bryzgane '

Gość gość
Nie znam wszystkich kuchni świata ale często bywała w Pradze i na Słowacji oraz w Niemczech i z tych trzech państw najlepszą kuchnie mają właśnie Polacy.

Gość gość
No wlasnie. Dlaczego nie pokazemy swej dobrej kuchni w programach, takich jak Masterchef? Wszedzie tylko krewetki, mule, sushi... Tak jaby przecietny Polak jadal to na codzien. Jaka kuchnie Wy robicie w swych domach?Dlaczego jest takie parcie, wedlug Was, na kuchnie innych norodowosci?

Gość gość
Karol Okrasa wystepuje w programach z polska kuchnia. Codziennie ok. poludnia jest tez program o kuchni polskiej. Trzeci program robi kucharz o nazwisku Rączka "Rączka gotuje" - tez o polskiej kuchni.

Polska kuchnia jest dobra ale warto też próbować innych dań. Osobiście uwielbiam i zachwalam kuchnie włoską i ich rozmaite dania. Albo sama je robię albo jadam w Siesta Trattoria we Wrocławiu. Mają bogactwa smaków i nie jest w stanie mi się to znudzić. A tu bogate menu które można zobaczyć i samemu się przekonać http://siestatrattoria.pl/menu/