Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Czy Polacy zapominaja o swojej kuchni

Polecane posty

Gość gość

We wszystkich programach kulinarnych kroluja kuchnie zagraniczne: wloska,tajsa, wegierska, nawet japonska... Do pewnego momentu bylo to nawet ciekawe, takie urozmaicenie, ale teraz zrobilo sie zwyczajnie nudne. Czy Polacy zapominaja, jak wspaniala kuchnie mamy? I to nie tylko zawiesiste sosy, ale pieczone miesa, smaczne ciasta, mnogosc zup, galarety... Ciezko znalezc program, ktory promuje polska kuchnie. Wszedzie uczestnicy sa ''specami'' od kuchni miedzynarodowych. Nawet w polskich serialach sztandarowym daniem jest micha salaty ewentualnie spaghetti. Strasznie mnie toi irytuje, bo jestem w stanie zrozumiec, ze ludzie moga probowac nowosci, sama nieraz tak robie, ale na ogol gotuje dosc tradycyjnie, a jestem mloda osoba, 26 lat. Uwielbiam nasza kuchnie- barszcz bialy, czerwony, zurek, bigos, flaki, nawet zwykle kluski z serem... A Wy tez zauwazylyscie ten trend kulinarny? Jak gotujecie? Czy w czasie, gdy macie gosci roicie np. galarete albo sledzie w occie? Przepraszam, ze powielam temat, ale przez przypadek zapisalam go w dziale dyskusji ogolnej, a obawiam sie, ze tam nie dostane zbyt wiele normalnych, nie-chamskich odpowiedzi.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować