Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chore zęby Śmierdzące dziąsła POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie, od pewnego czasu bardzo musze posypaly mi sie zęby ... Po jednej i po drugiej stronie mam dziury i zgorzele a kiedy dotykam palcem dziąseł wokół tych popsutych zębów to okropnie on śmierdzi. To że muszę natychmiast wyleczyć te zęby to nie ulega wątpliwości. Najgorsze jest tylko to ze pracuje w instytucji bankowej i dzień w dzień pracuje z klientami. . Okropny smrod z buzi (który sama dobrze czuje) powoduje dyskomfort. Chwilami mam wrażenie jakby śmierdzialo gnojem. To okropne. . Chyba nie muszę wspominać o tym ze nie całuje się w ogóle z mężem. . Właściwie to nawet nasze zbliżenia są niemal na odległość. ... Jest mi wstyd za to a jednocześnie żałuję że od razu nie zrobiłam z nimi porządku jak tylko zaczynały się psuć. Ale też strasznie się boję dentysty. Myślę o "załatwieniu " całej paszczy jednorazowo, pod narkoza czy jak. ... Czy ktoś z Was miał taką sytuację? Ewent. jest dentysta? Dlaczego dziąsła mi tak śmierdzą? (Oprócz zebow)

Gość gość
Miałam bardzo popsute zęby i Poszłam do dentystki miłej która nue krytykowała i nie śmiała sie. Usunęłam 5 zębów i resztę wyleczyłam w ciągu 4 lat. Nadal w to nie wierze ale ulga i radość są. Idź do dobrego dentysty. Po prostu

Gość gość
Tez Ci tak śmierdzialo?

Gość gość
Nie. Nie raczej nie bo nie czułam. Mąż tez nie bo pytałam ale może nasz stan zapalny

Gość gość
Ja tak mam. Z dwojki wypadla mi plomba dobre pare lat temu, w jedynce plomba do wymiany, z tylu w zebach to masakra... Bogu dziekuje ze nie bola ale cmentarz mam w pysku. Nie pojde do dentysty bo k***a mac mnie nie stac, podejrzewam ze jakies 3tys, kanalowe leczenia i wgl. Moje dzieci maja zdrowe zeby bo dbam, lecze... A ja jak taka patola.. Chyba czekam az wypadna i pojde po proteze... Nie cierpie siebie za to i dzieki za to ze autorka napisala o tym co nie daje mi spac w nocy...

Gość DoktorTataPL
Jak Ci tak śmierdzi to pewnie masz tam ropę albo resztki jedzenia które zgniły. Jeśli boisz się dentystów idź do gabinetu w którym maja posłanek azotu. Wdychajac ten gaz będziesz się czuła jakbyś się upiła, ale bardzo dobrze działa on przeciwlekowo. Jest świetnym narzędziem do pracy z dziećmi wiec Tobie na pewno pomoże.

Gość gość
Oj, mam coś podobnego i nie mogę się wybrać do stomatologa. Wciąż odwlekam lub zapominam... Wstydzę się otwierać usta. Chodzi o straszny kamień nazębny i odrażający zapach.

Gość gość
Przecież zdrowe uzębienie ,to podstawa prezencjì człowieka.Poprostu umów się na wizytę i po krzyku.Jak masz nieprzyjemny odór to świadczy o chorobie .Nie zwlekaj .Bo przecież prędzej ,czy później będziesz musiała go odwiedzic.To lepiej prędzej.Dziąsła Ci wydalają taki zapach bo masz chore zęby .Po wyrwaniu jeszcze przez jakiś czas będzie się utrzymywała ta woń.Idź czym prędzej.Dbaj kobieto o siebie!!!!

Gość gość
To pytanie jeszcze mam do tych wszystkich co mają popsute zęby .To jak Wy żyjecie z partnerem?????Jak Wy się całujecie?《》

Gość gość
Ja pisalam 22.48. Nienawidze siebie za to ze jestem taki burak za przeproszeniem. Zaniedbalam te zeby i nienawidze sie usmiechac, wstydze sie. Chcialabym zeby ktos doslownie kopnal mnie w d**e i to tak mocno zebym wyladowala na fotelu z rozdziawiona buzia....

Gość gość
No ok :) To prędko biegnij do stomatologa .Czemu Ty jeszcze zwlekasz?????《》

Gość gość
Bo sie kurde na chwile obecna wstydze boje i chyba wszystko na raz......

Gość gość
Daj spokoj!!!!!Z tym wstydem!!!Stomatolog własnie po to jest!!!!od leczenia chorób przyzębia itp....On nie jest od zaglądnia w zdrową jamę ustna.On jest lekarzem!!!!Oni czekają na takich jak Ty mają z tego kasę!!!Idz szybko !!Zrozumiałaś???《》 :):)

Gość gość
Ja prd. Kobito na co ty czekasz? Bol, ropa pod kazdym zebem, a ty dentysta nie, bo sie boje. Teraz nawet znieczulenie podawane w zastrzyku nie boli. Co smierdzi? Ropa. Potrafi smierdziec dokladnie tak jak opisalas. Jak gnoj.

Gość gość
Leczenie trochę potrwa i czasu i pieniędzy. Może spróbuj dotrzeć do takiego dentysty, który leczy prywatnie, ale tez współpracuje z NFZ i można do niego dopłacać różnicę wykonywanych zabiegow. Za jednym zamachem tego się nie wyleczy. Ale idź jak najszybciej, bo jak trzeba będzie je usunąć i wstawić protezę nawet częściowa, to będziesz żałować.

Gość kotTrzpiot
Polecam zabieg pod narkozą. U mnie rozłożyło się to na dwa podejścia, za pierwszym razem zrobili więcej, usunęli mi trzy zęby (w tym dwie ósemki, były w strasznym stanie bo nie udało im się całkiem przebić dziąsła, ta cześć która wyszła na powierzchnię błyskawicznie się zepsuła i też własnie podchodziło to wszystko ropą), do tego zrobili chyba 4 inne zęby plus połatali mi jedynki które z przodu wyglądały dobrze a z tyłu już były czarne... Sam zabieg rewelacja, nic nie czujesz, budzisz się i od razu wielka ulga. Na odchodne dostałam antybiotyk żeby się dobrze goiło, a po miesiącu poszłam drugi raz na załatwienie reszty ubytków i takie kosmetyczne poprawki. Rewelacja, wyniosło to łącznie ponad 3 tysiące ale podejrzewam ze jakbym chodziła na normalne wizyty i zsumować kwotę za nie, to wyszłoby podobnie. A komfort dużo większy, zero strachu i stresu. Naprawdę warte swojej ceny, zwłaszcza że miałam wręcz fobię przed pójściem do dentysty i stąd tragiczny stan uzębienia. Nie warto się męczyć, pieniądze wyjdą te same a o ile prościej.

Gość gość
Kot nie zauwazylas, ze autorka ma ropnie, a tego sie, tak hop siup, od razu nie wyleczy, jesli autorka bedzie chciala zeby ratowac.

Gość gość
Ale kto powiedział że ja mam ropnie? Nic nie widać żeby tam była ropa. Kocie, dziękuję za informacje i pocieszenie. Chyba tak zrobię bo też mm panicznie strach a pewnie jak u Ciebie będę miała więcej do zrobienia. ..

Gość gość
Nieprzyjemny zasach z ust może wynikać z problemów bodajże z zoladkiem

Nieprzyjemny zapach z ust może być tez objawem raka przełyku.... Jest kilka chorob które powodują nieprzyjemny zapach z buzi. Zanim skierujecie dziewczynę na gastroskopie niech wyleczy zęby. Autorko: to ze nie widzisz ropy nie znaczy ze jej tam nie ma.

Gość gość
Autorko a nie boisz się że przy takim zaniedbaniu dopadnie Cię parodontoza i wypadną Ci zęby? Miałam 11 lat temu problem z jednym zębem ( moje zaniedbanie), kanałowe leczenie, trudne udało się go uratować , ale teraz znowu go leczę bo zaczęła zbierać się ropa na dziąśle(przetoka) , na szczęście powierzchniowo, i zęba da się uratować, mam nauczkę na całe zycie że o żeby trzeba dbać, b potem można żeby stracić i i po kieszeni też

Gość gość
O tak. .zgadza się, pewnie ze się boje. .. Tylko wiecie co, to co się stało to od ok pół roku. .tak bagle pogorszył się ich stan. Wcześniej było ok. I teraz na jesień kiedy jest przesilenie wdal się ból. ... Jestem przekonana ze to nie kwestia żołądka czy przełyku tylko chorych zebow i dziąseł ...

Gość gość
No i miałam racje. Mam chore dziąsła i zęby. Tzw kieszenie dziaslowe. Jestem juz po pierwszej wizycie u lekarza. Jutrzenka robie rtg zębów by lekarz zadecydował czy ósemki usuwamy czy leczymy kieszenie które powodują stan zapalny. ..