Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przedszkole a publikacja zdjec dziecka na fb

Polecane posty

Gość gość

Przedszkole do ktorego chodzi moj syn na profil na fb, Okazało sie tez, że wrzucają tam zdjęcia dzieci ze wszystkich imprez. Profil jest ogolnodostępny dla wszystkich zdjęcia tez. Nikt przy zapisywaniu do przedszkola, nie prosił nas o zgodę na publikacje wizerunku dziecka w sieci. zamierzam iśc w pon i porozmawiac sobie z nauczycielkami i prosic o usuniecie zdjec syna.Nie interesuje mnie, ze na zdjeciu z nim sa inne dzieci, jego zdjęc ma nie byc i juz. Najwyzej sobie inaczej je wykadrują. Owszem mam konto na fb, mąż ma ale nie wrzucamy tam swoich zdjęc, ani tym bardziej zdjęć dziecka. Wiec z jakiej racji wrzucają je sobie nauczycielki skoro ja im zadnej zgody nie dałam i nie zamierzam dawać.

Gość gość
U nas też wrzucają. Nie na fb a na stronę. Tyle że my przy zapisywaniu podpisywalismy zgodę bądź brak zgody. Tak samo było w żłobku. Obie placówki państwowe

Gość gość
U nas w przedszkolu podpisuje się zgodę na publikowanie zdjęć na stronie internetowej. Mamy też powiedziane, że jeśli sami robimy jakieś zdjęcia grupowe, np. na uroczystościach nie mamy prawa ich publikować na fb. Chyba, że jest na nich tylko nasze dziecko.

Gość gość
U nas przedszkole tez wrzuca zdjecia na fb. Z tym, ze na poczatku roku podpisywalismy zgode na publikacje wizerunku. Jesli rodzic nie wyrazil zgody to twarz jego dziecka jest zakrywana znaczkiem. Czasem trudno jest tak uchwycic zdjecie zeby nie bylo na nim danego dziecka zwlaszcza jesli sa to zdjecia calej grupy z jakiejs imprezy.

Gość gość
Wybrałas słabe przedszkole w takim razie. W kazdej znanej mi placowce podpisuje się zgodę na umieszczanie wizerunku dziecka. I to jeszcze fb a nie zwykla strona placowki....

Gość gość
Zawsze powinno sie podpisywac zgodę na publikacje.