Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój brat ciągle pije..

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o to że jak już w tytule napisałam mój brat ma poważny problem z alkoholem i nie tylko. Pisze o tym na forum poniewż praktycznie jestem z tym sama i nie wiem co zrobić. No wiec mój brat kiedy był w gimnazjum był normalnym chłopakiem ( nie pił, nie palił,itd.) ale kiedy poszedł do liceum wszystko sie zmieniło, miał tam samych kolegów z którymi nie dało się nic innego robić oprócz chlania. I wtedy się wszystko zaczęło- chlanie, nałogowe palenie papierosów i pierwsze próby z marihuaną i innymi narkotykami. Wtedy pił ale nie aż tak dużo lecz to wszystko sie dopiero rozkręcało.Kiedy skończył liceum poszedł na studia ale prawie wogóle sie nie uczyl i na nie nie chodzil tylko spotykał sie z ,,kolegami". Mama z nim rozmawiała dużo razy już o tym ale do niego nic nie docierało- nadal pił i nadal palił papierosy. Ale prawdziwy koszmar zaczął się w sumie dość niedawno. jakies poltora roku temu w naszym mieście poznał jakiś nowych kolegów i wtedy nie wracał do domu na pare nocy, nie odbierał telefonów , i CAŁY CZAS był nachlany. Trzymał sie zwlaszcza z takim jednym którego nienawidze najbardziej z nich wszystkich- jak coś zarobil to to przepijał, palił papierosy, i przez pare miesiecy bral dopalacze a pozniej poszedl siedziec na szesc miesiecy za pobicie. Kiedy moj brat go poznal jakies poltora roku temu pil juz straaaszne ilosci alkoholu i jakies te 7 miesiecy temu ten jego kolega poszedl siedziec- wlasnie za to pobicie. Wiec przez te pare miesiecy bylo spokojniej chociaz moj brat dalej strasznie duzo pil. Ale niedawno kiedy jego kolega wyszedl z wiezienia zaczelo sie prawdziwe pieklo. Wtedy moj brat pil tyle ze glowa mala. I zaczelam sie go bac. Bo od miesiaca czesto przychodzi tak nachlany ze sie awanturuje, ostatnio biegal po domu z nozami i krzyczal ze ktos go chce zabic. Narobil sobie strasznie duzo dlugow u niewiadomo kogo ale ani mi, ani mamie nie chce sie przyznac co to za dlugi. Mowi ze on sie za siebie wezmie i nie bedzie pil ale ciagle jest to samo.Pamietam ze pewnej nocy siedze u siebie w pokoju i nagle slysze g***towne otwiaranie drzwi wiec wybieglam i zobaczylam mojego brata ktory ledwo trzymal sie na nogach. Mama doprowadziala go do pokoju i powiedziala zeby poszedl spac. Polozyl sie i nagle slysze ze siedzi i gada cos glosno tak jakby to mowil do kogos ale mowil to do samego siebe. Przeklinal i krzyczal wiec mama weszla do jego pokoju a on wstal zachowywyal sie tak jakby nas nie widzial oczy mial strasznie duze, wytrzeszczone wogole nie mrugal... i krzyczal awanturowal sie tak strasznie sie balam ze zastanawialam sie nad zadzwonieniem na policje i pobieglam do dziadka ( mieszka obok nas) on wpadl do domu krzyczal co tu sie dzieje a moj brat jeszcze bardziej sie zdenerwowal ale po chwili zrobil sie spokojniejszy i mowil ze gdzies wychodzi ale mama go nie chciala puścić i powiedziala mi zebym spala dzis u dziadka. Zreszta czesto go tez przylapywalam na paleniu marihuany. Ale raz mi sie przyznal ze czasami tylko bierze narkotyki i zebym sie nie przejmowala... Mam dosyc ! Mama zalamana placze a ja sama nie daje sobie rady bo jestem dopiero dzieciakiem! ( mam 13 lat) tak bardzo chcialabym to komus powiedziec ale nie chce mu narobic klopotow! Wiem ze to moj brat ale go nienawidze! Zatruwa mi i mamie zycie! Nie mam prawie u nikogo wsparcia i nie wiem co mam robic! Prosze pomozcie!Mam dosyc!

Gość gość
Jssli nadal to sie dzieje, zadzwoń na policje. Nie czekaj. Jestem w tej samej sytuscji w sumei byłam do tego czasu gdy właśnie nie zadzwonilam na policje. Moj brat pil, robil awantury, chcial wszystkich bic, wybil szybe w samochodzie. Balam sie, zadzwonilam na policje. Na drugi dzien mama powiedziala mu, ze to Ona nie chciala mnie wydac. Przez kilka miesiecy w ogole sie do nikogo w domu nie oddzywal procz mamy, bylo mu glupio. Minal ponad rok, ponad rok spokoju. Tak pil ale od razu szedl do swojego pokoju i nic nie robil zlego. Teraz znow zaczynam sie bac ale nis mojego brata tylko o mojego brata. Codziennie pije, z nikim nie rozmawia, widze ze ma depresje. Nie chce dac sobie pomoc. Teraz znow nie wiem co robic.