Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 6tygodniowa

6 tygodni do szczęścia

Polecane posty

Gość 6tygodniowa

Dzisiaj sobota a każdy postanawia od poniedziałku. Więc tak zrobie. Możecie mi mówić, że to co zrobie jest głupie i będzie jojo, ale one może być po wszystkim... ja zadbam żeby nie było! Naczytałam się o zbawiennym wpływie 3 dniowej głodówki! Nie dłuższej! Dlatego będe stosować 3 dni głodówki, 4 dzień na soku pomidorowym (ten lubie) a potem 5, 6,7...-14 dzień to będzie jakies 1000 kcal, głównie warzywa. I ten cykl powtórze jeszcze 2 razy. Głupie? Nie dla mnie. Ja już mam dosyć "zdrowej diety".. chce w końcu schudnąć Nie wiem czy to wszystko wyjdzie po mojej myśli, ale jeżeli chcecie zobaczyć czy mi się udało zachęcam do obserowania moich postępów od poniedziałku przez 6 tygodni będę jak tylko często moge dzielić się przeżyciami. Dodam że chce zgubić ok. 10 kg. Dokładną moją wage dodam w poniedziałek. Pozdrawiam

Gość gość
Tylko nie głodówka!!!! Jestem dietetykiem z 7 letnim stażem i zapotrzebowanie kcal dorosłego człowieka wynosi minimum 1,500 kcal na 1 dziń bez tego zapotrzebowania nerki przestaną prawidłowo funkcjonować pojawią się omdlenia a potem będzie tylko gorzej. Jedz 5 posiłków w ciągu dnia, z odstępem 3,4 godzinnym na talerz powinno się nakładać taką porcję jak twoja ręka(złóż tak rękę jakbyś mi chciała przybić żówika) ruch też jest ważny 20 minut spacerku na świeżym powietrzu. Nieważne czy deszcz pada ubierz się ciepło (tylko nie przesadzaj) i załóż płaszcz przeciwdeszczowy. W domu zamiast telewizji to rób przysiady skłony pajacyki itp. Ok (40 min) CODZIENNIE! i ważne jest żebyś jadła ZERO SŁODYCZY same owoce warzywa chleb pełnoziarnisty jakaś wędlina i na to np. pomidor pij 2 litry wody (ok 8 szklanek dziennie) i ZERO NAPOJI SŁODZONYCH GAZOWANYCH podam ci przykładowy jadłospis 8-(śniadanie) płatki na mleku płatki zbożowe nie żadne inne 11-(2 śniadanie) jakiś owoc np jabłko 13.30(obiad) ryż z chudym mięsem 16.30(podwieczorek) kanapka z wędliną i pomidorem 18(kolacja) jajecznica (unikaj soli) Myśle że pomogłam :-) Magda

Gość gość
dietetyczko,a napisalabys mi jak przytyć? moje bmi wynosi mniej niż 18 :( tylko bez wymyślnych potraw, nie potrafię gotować i jestem biedna, co powinnam jeść by czuć się dobrze, mieć dużo energii, przytyć i być zdrową?

Gość gość
Witam to znowu ja dietetyczka jak chcesz przybrać na wadze to powinno być to ok 3500 kcal na dobę. U osób z niedowagą częstym problemem jest niedobór białka jego brak jest spowodowany zanikiem tkanki mięśniowej na śniadanie jedz białe i żółte sery (w formie kanapki ) dotego pij kakao 2 śniadanie sałatka na obiad mięso, ryby dotego ziemniaki ryż lub mizeria podwieczorek np. makaron polany śmietaną (makaron trochę tuczy więc do twojej diety się przyda) a na kolację jajecznica nie zapomnij o soli i innych roślinach strączkowych. Od czasu do czasu możesz pozwolić sobię na odrobinkę czekolady mlecznej (czekolada jest bardzo tucząca)tylko nie przesadzaj z tym produktem bo cukier uzależnia człowieka ważne jest żebyś się też nie objadała i unikaj kolacji po godzinie 18 Pozdrawiam i przepraszam za wcześniejszą pomyłkę :-)