Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.... archiwum02

Polecane posty

Gość gość
Już czytałem. Czekam na uprawomocnienie sie wyroku. x no to zamknij pysk bo ci przypomne jak tutaj piszczales na ten temat :D frajerze

Gość gość
ale possiesz orange wczesniej?

Gość gość
Są wyniki sekcji zwłok trójki dzieci ze Zgorzelca. Ich ojciec mógł celowo zderzyć się z ciężarówką x ten jak poszedl wariat

– Budżet jest w tragicznym stanie. Wydawane są pieniądze, których rząd nie ma. Skutki programu 500+ będą miały absolutne znaczenie dla popularności Prawa i Sprawiedliwości. Ale może on okazać się gwoździem do trumny PiS, gdy nie starczy na niego pieniędzy - mówi Marek Jakubiak, przedsiębiorca i poseł Kukiz 15'. Jak twierdzi, jednolity podatek oraz inaczej księgowane wpływy do ZUS mają zamaskować prawdziwy deficyt budżetowy. x Jak wynika z wypowiedzi Jakubiaka, sztuczka z jednolitym podatkiem sprawia, że składki emerytalne, np. 778 zł miesięcznie od 2,5 mln przedsiębiorców z jednoosobową działalnością gospodarczą, można by było zaksięgować jako dochody budżetu. Na tej samej zasadzie jak podatki PIT. A wtedy pojawiają się nowe miliardy wpływów budżetowych. Wprawdzie tylko na papierze, ale rząd dramatycznie potrzebuje wykazania jakichkolwiek dochodów. – By nie przekraczać konstytucyjnych progów zadłużenia i wartości 3 procent PKB deficytu akceptowalnego przez Unię Europejską - dodaje Marek Jakubiak. x x I wszystko jasne...

Rekordowa 60-miliardowa dziura w budżecie planowana na 2017 rok to dopiero wstęp do problemów finansowych. Balon długów rośnie. Z podatków od marketów, banków i uszczelniania VAT nie udaje się zebrać 23 miliardów na dzieci w programie 500Plus. A to właśnie comiesięczny przelew na konto wyborców utrzymuje na fali popularności PiS.

Gość gość
No braaaaaawo, w końcu jakiś geniusz się zorientował o co chodzi. To podpowiem jeszcze jedno - również składka NFZ trafi do budżetu (skoro ma być to zadanie zlecone wojewodom). Primo, będzie na papierze wpływ, secundo - pieniądze na leczenie, które teraz były poza zasięgiem MF, nagle staną otworem. I zamiast leczenia raka, będą Black Hawki. Żeby nie było - horrendalne dla mikroprzedsiębiorców składki ZUS zabijają innowacyjność i małą przedsiębiorczość. Ale wystarczy je zniwelować, a nie od razu wywalać cały system do góry nogami. Żeby kolanem dopchnąć budżet oczywiście.

Gość gość
Adam Michnik angażuje się w spotkania Komitetu Obrony Demokracji. Tym razem odwiedził podwarszawskie Piaseczno, gdzie spotkała go mała niespodzianka. Redaktor naczelny coraz słabiej sprzedającej się „Gazety Wyborczej” wziął udział w spotkaniu sympatyków Komitetu Obrony Demokracji. W budynku miejscowego Urzędu Miast i Gminy Michnik snuł swoją opowieść o dzisiejszej Polsce, odpowiadał na pytania widowni, a wsparcie zapewniła mu nieoceniona Renata Kim z tygodnika „Newsweek”. Spotkanie przebiegało w spokojnej atmosferze, gdy nagle jeden z młodych ludzi obecnych na spotkaniu, wychodząc z sali, postanowił pożegnać Michnika. Do widzenia panie Adamie, pozdrowi pan brata – powiedział mężczyzna w stronę naczelnego „Wyborczej”. Przyrodni brata Adama Michnika to Stefan Michnik, były stalinowski prokurator, który od 1968 roku mieszka w Szwecji. Stefan Michnik wydawał wyroki śmierci na polskich patriotów. Jest oskarżony o zbrodnie stalinowskie. Adam Michnik, w pełni świadomy tego kim jest jego brat, na przypomnienie jego postaci zareagował bardzo nerwowo: Wie pan co? Jest pan po prostu głupim chamem! – odpowiedział młodemu człowiekowi.

Gość gość
Michnik miał prawo tak zareagowac i miał rację, ze tak zareagował.

Gość gość
gość dziś > Bardzo dobrze odpowiedzial Michnik temu młodemu pajacowi, ktory nie ma zielonego pojęcia o najnowszej historii Polski . Michnik walczył o wolna demokratyczna Polskę od lat, juz bedąc na studiach i siedział w więzieniu ... Dzisiaj tych ludzi, ktorzy rzeczywiście walczyli o Polske się szkaluje , a hołubi tych , którzy np. smacznie sobie spali pod mamusiną pierzynką :(

Gość gość
gość dziś >>> A ja dodam i przypomnę niektórym tłukom, że np. Kaczyński jest synem człowieka, który sprzedał się stalinowcom (może dlatego podoba mu się to co jest w Chinach?) . Pochodzi z komunistycznego domu i robił typowa dla komuny karierę uczelnianą, jako jeden z tych tak wykpionych przez Bareję asystenciaków , marcowych docentów i leninowskich doktorków (nie mając ukończonego liceum, jakimś cudem dostał się na studia). Nie wiadomo też, jakim sposobem znalazł się tak blisko Wałęsy? Co Kaczyński robił 13 grudnia 1989 roku i w pierwszych daniach stanu wojennego. Z pewnością nie uczestniczył po stronie ofiar stanu wojennego w żadnym wydarzeniu.

Gość gość
Dla przypomnienia FAKTY. CO ROBIŁ JAROSŁAW KACZYŃSKI W 1 DNIU STANU WOJENNEGO?????? Czy był internowany jak prof. Bartoszewski? Czy był porwany i torturowany przez SB jak Mężydło z PO? Czy był skazany przez byłego zastępcę Ziobry - wiceministra Kryże jak Komorowski z PO? Czy ukrywał się i organizował struktury podziemnej "Solidarności" jak Borusewicz z PO? Czy niszczył bibułę i chował przed SB powielacze jak Tusk z PO? NIE! "Bohater opozycji" tow. Jarosław Kaczyński 13 grudnia 1981 roku smacznie spał do południa, potem wygonił wygrzanego kota z nóg i usłyszał, że tatuś- Rajmund Kaczyński (wykładowca leninizmu na Politechnice Warszawskiej w latach 50-tych) nie zapłacił rachunku i wyłączono im telefon! "Obudziłem się więc w południe i poszedłem do kościoła w kompletnej nieświadomości. Słyszałem tylko, jak mama ma pretensje do ojca, że nie zapłacił rachunku, bo telefon jest wyłączony. W kościele panował potworny tłok, ale akurat tego dnia był u nas Obraz NMP. Kazanie ks. Boguckiego wydawało mi się też jakieś dziwne. I powoli zacząłem się orientować co się stało." W tym najtrudniejszym czasie Jarosław Kaczyński jako jedyny doradca Lecha Wałęsy, po krótkiej rozmowie z SB i odmowie podpisania lojalki (jak sam twierdzi) został wypuszczony do domu i do 1989 roku nikt z SB, krzywdy mu nie zrobił. W teczce Kaczyńskiego NIE MA ŚLADU DZIAŁALNOŚCI OPOZYCYJNEJ w latach 1982-1989. Niezmiernie ciekawe jest, to że historia stanu wojennego nie zna przypadku, aby po odmowie podpisania lojalki, SB wypuszczało opozycjonistę. JEDNYM PRZYPADKIEM JEST JAROSŁAW KACZYŃSKI PS. Czy w PiS pozostał ktokolwiek represjonowany w stanie wojennym czy tylko sami UTRWALACZE WŁADZY LUDOWEJ tacy jak: Kryże, Jasiński, Karski, Łopiński, Kostrzewski, Urbański, Kurowski ?

Gość gzub
Słowa Bismarcka : " Jak chcecie zniszczyć Polaków, dajcie im tylko władzę! „

Gość gość
Zakaz produkcji czy zakaz uzywania?

Wdowa po P Gosiewskim domaga się od państwa dla siebie i rodziny kolejnej już rekompensaty za śmierć swojego męża w katastrofie smoleńskiej. Pytanie – ile można? x No przecież P Gosiewski był tak wybitnym politykiem pis, więc ile wlezie ;)

"Czy Minister, podejmując decyzję o odznaczeniu, chciał pokazać, iż będzie premiował w przyszłości przypadki niesubordynacji, tchórzostwa i odmawiania wykonywania rozkazów? " -fragment zapytania poselskiego P Gosiewskiego nr 2496 z 23 września 2008 roku, po odznaczeniu kpt G Pietraczuka, który odmówił L Kaczyńskiemu zmiany ustalonego lądowania. Kaczyński chciał Lecieć bezpośrednio do Tibilisi aby zdążyć w świetle jupiterów przed Sarkozym. Drugim pilotem ówczesnego lotu był A Protasiuk, który przysłuchiwał sie kłótni prezydenta z kapitanem.. P. Gosiewski później złożył wniosek do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa przez kapitana lotu " . To wszystko miał w głowie A Protasiuk podczas lotu do smoleńska. x Czy nie wyłania się z tego dość prawdopodobna (w każdym razie bardziej niz zamach) teoria, że przez swój cynizm polityczny i rządzę wszechwładzy brat zabił brata , a żeby nie daj boże ktokolwiek nie zaczął przy tym gmerać, wpuścił maciarewicza, aby ten poprzez swoje "teorie spiskowe" odciągał publiczna uwage od prawdziwej przyczyny katastrofy ?

_iftar_ dziś UK sprzedaje bomby kasetowe do Arabii Saud, uznane za zakazaną broń przez konw ONZ. Są zrzucane na Jemen. Jakieś protesty? Schulz? Junker? x No coś Ty ? Przecież i Schulz i Junker zajmują się tylko łamaniem konstytucji w Polsce. Co ich tam jakaś brexitnięta wyspa obchodzi ;) To chyba chciałaś powiedzieć ?

Gość gość
Na koncert piossenek AKowskich też ma reagowac ambasador Ukrainy w Polsce?

Gość gość
SHATYN ZALOGUJ SIĘ.

Żona tragicznie zmarłego oficera BOR, Jacka Surówki emocjonalnie reaguje na fakt, że wkrótce grupa obcych jej ludzi wykopie ciało najbliższego jej człowieka. Kobieta nie życzy sobie, by ktokolwiek to robił, ale "skoro czeka ją przymusowa ekshumacja", ma kilka pytań. "Nikogo nie dziwi, że rozmowa przez telefon satelitarny braci Kaczyńskich nie zostanie upubliczniona a ciała ofiar katastrofy smoleńskiej są niezbędnym dowodem w politycznej grze pod hasłem zamach? (...) Nikogo nie dziwi, że o milionowe odszkodowania pozwy do sądów składają tylko bliscy z obozu obecnej władzy rządzącej?" – zastanawia się. Wdowa od 2010 roku utrzymuje się sama, nie dostała renty ze względu na... wiek. W chwili śmierci męża miała "tylko 36 lat" i mimo wielu starań kolegów oficera, tylko ją upokorzono. W tekście jednak mocno podkreśla, że nie chce "niczyjej łaski". Oczekuje szacunku i spokoju. "Czy to aż tak dużo?" x Jak widać są bardziej poszkodowani i mniej.. I to jest to prawo i sprawiedliwość. http://natemat.pl/193321,wdowa-po-oficerze-bor-ktory-zginal-10-kwietnia-oczekuje-szacunku-i-spokoju-czy-to-az-tak-duzo

ja tej polityki nie akceptuje,ktora w tej chwili jest prowadzona w stosunku do Ukraincow,nikt mi nie bedzie wmawial ze to moj przyjaciel i bedzie mi sugerowal pojednanie z nim,ja nic do nich nie mam niech siedza u siebie i u siebie sie rzadza,a pieniadze polskiego podatnika niech ida do Polakow-biedy w kolo pelno ktora mozna by bylo 4 miliardami bylo zalatac x a ja nie akceptuje polityki, która w imię wydarzeń z przed ponad 60 lat, sugeruje , że wróg jest nadal wrogiem i mamy się go bać , do Polszy nie wpuszczać i w ogóle pilnować aby się na nas z siekierą nie rzucił. Paranoja.. Polityka - polityką ale inteligencja też ważna ;) x Cześć Otulona. To kiedy mnie w końcu przeprosisz czy raczej będziesz besztać dalej ? ;)

Gość gość
gremlin we formie:D:D:D:D:D

Gość gość
co ty masz pedale p********y z tym przepraszaniem?